Arkiv 2014

Luciagolf på Old Course, 10 dec 2014

DSC_0050Årets sista tävling.

Efter alla inställda tävlingar den senaste månaden, var det befriande att få se en strålande sol från en klarblå himmel när vi slog ut från första tee. Och det blev ju inte sämre av att Ingrid och Sten Moberg serverade glögg och pepparkakor före utslaget!

Banan var ännu inte helt återställd efter allt regnande, det var ganska blött på vissa ställen. För en del av oss blev spelet lite lidande av det, men vad gör det när man har vackert väder och trevligt sällskap!

Läs mer.

Inställt 26 nov och 03 dec.

Såväl Onsdagsgolfen Bästboll 26 nov, som Onsdagsgolfen Texas Scramble 03 dec, var tvungna att ställas in pga det dåliga vädret.

Onsdagsgolf på Claux Amic 19 nov 2014

Claux Amic h3Höstgolf på Claux-Amic

Jag vaknade på tisdagsmorgonen med en ”rejäl” förkylning och var nära att avboka min medverkan.
Är dock en envis person som oftast ställer upp i ur och skur. Vi anlände på onsdagsmorgonen till en kylig, men solig, golfbana med ytterligare ett 50-tal spelare. Läs mer.

Ärtor & Punch på La Grande Bastide 05 nov 2014

SEB sponsor2Dagens tävling blev inställd på grund av gårdagens våldsamma regn som gjorde banan ospelbar. Däremot kunde vi avnjuta lunchen som planerat, där det serverades ärtsoppa med punch och vi fick information av våra sponsorer SEB.

Se bilder från lunchen!

Läs mer.

Finlandia Cup på Old Course 29 okt 2014

Old CourseDagen startede med dejlig solskin og korte golf-bukser klokken 9,00 på Old Course i Mandelieu.

Hver 4-bold var sammensat i forhold til rækkerne A,B og C. Dette var med til at gøre turneringen, bespisningen samt præmier overrækkelserne meget smidige. Bravo!!

Läs mer.

Kavaljersgolfen på La Grande Bastide 24 okt 2014

Grande Bastide sponsorEn klar och lite kylig morgon mötte de tävlande upp i årets Kavaljersgolf på Grand Bastide. Inte mindre än 50 damer hade funnit sina 50 kavaljerer – 100 tävlande med ytterligare 3 herrar i ”reserven” – vilket är ett nytt rekord i detta populära arrangemang. Tävlingen var i vanlig ordning mästerligt förberedd av tävlingsledningen med Gunilla och Majbritt i spetsen, som gav oss instruktioner om bland annat reducerade handicap inför de kommande mixade bästbollarna. Samtidigt tittade solstrålarna fram vilket bådade gott för det kommande ”golfslaget”.

Läs mer.

Nordic Cup på Saint Donat 08 okt 2014

Dagens sponsor

Dagens sponsor

I gryningen vräkte regnet ner, men avmattades för att helt sluta i god tid före matchstart. Dock hängde forfarande regntunga skyar över golfbanan när vi gick ut, men dessa förvandlades snart till blå himmel och solsken. Läs mer.

La Grande Bastide 01 okt 2014

Christian Goth från Nykredit

Vår sponsor Nykredit

Netto 68 slag på denna tävling. Hur kunde nu detta så plötsligt hända?

En betraktelse och ett försök att hitta en rimlig orsak till detta faktum.

Läs mer.

Taulane 24-25 sep 2014

Golf Taulane SHBEn privilegierad skara golfentusiaster tillbringade 2 dagar i den vackra slottsmiljön vid Chateau de Taulane. Vi njöt av tystnaden, ren luft och det vackra berglandskapet.

Läs mer.

Damgolfen på St Donat fredag 19 september 2014

Damgolf 2014-09-19

Vi var en liten grupp på elva damer som spelade damgolfen på St Donat 19 september. Enligt väderrapporten fanns det risk för regn och åska och det var verkligen mörkt. Men vi hade tur, inget regn föll trots att åskan mullrade lite hotfullt på avstånd några gånger. Läs mer.

Medlemsmötet 05 maj 2014

Medlemsmötet hölls den 5:e maj på La Grande Bastide i närvaro av drygt 50 medlemmar. Ytterligare ett 60-tal fullmakter gjorde att mötet var fullt beslutsmässigt. Efter mötet avnjöts en god lunch gott sällskap i restaurangen.

Se bilder:
Läs mer.

Tack för förtroendet!

Göran

Det ska bli spännande och intressant att börja arbeta med Svenska Golfklubben och medlemmarna här på Rivieran som informationsansvarig i klubben. Jag har ju erfarenhet inom e-commerce och internetsajter från mitt tidigare yrkesliv, så jag ser fram emot att nu börja arbeta med Svenska Golfklubbens hemsida. Har ni synpunkter och förslag på förbättringar så tar jag tacksamt emot dessa.

Göran Flybring

(maj 2014)

Tack för mig!

Nu går ansvaret för www.golfclubsuedois.se över från mig till Göran Flybring. Det har varit kul att få ansvara för övergången från ”papperstidningen/pdf” till en hemsida och jag hoppas att Odd+HIOdu tycker om resultatet. Det har inte blivit mycket golfspel. Mitt franska liv har kommit att cirkla kring annat. Golfen sköts mest i Sverige på sommaren.

Till sist tar jag mig friheten att visa ett litet bildmontage. Min dotter gjorde sitt första HIO under sin första säsong som 10:åring. Själv fick jag vänta 56 säsonger innan den kom. Då på Grande Bastide. Golf är ett tålamodsprövande och märkligt spel.

Ha det bra och hoppas din golf kommer att gå bra. Långa drives, säkra bunkerslag och inga missade kortputtar.

Hälsningar från
Odd Melin

Swea Cup 7/3 Grande Bastide

 

Sweapokalen

Den 7 mars spelade 26 damer i strålande sol om vandringspriset Svea Cup,som föreningen Svea skänkt till damsektionen. Årets segrare och först att vinna vandringspriset blev Christina Malmström.

Läs mer.