Arkiv 2015

Old Course 02 dec 2015

Old Course 2015-12-02

Bengt-Olof och Claes var redan på plats när jag anlände efter att ha kört över bron över Lac St. Cassien. Temperaturen hade stigit i rask takt. Från en plusgrad när jag började i Seillans till åtta grader när jag kommit fram till Mandelieu. Läs mer.

Onsdagsgolf på Golf du Claux Amic, 25 nov 2016

Claux Amic h3Claux Amic i slutet av november, vågar man spela golf där då? Jodå, vi var 20 par som tog oss upp dit för en bästboll lagtävling. På vägen upp visade termometern +2 på något ställe och visst var det kallt de första hålen, men snart kom solen fram och lager på lager av kläder kunde tas av. Läs mer.

Ärtor & Punch, SEB – La Grande Bastide, 04 nov 2015

DSC_1535LEn solig och varm novemberdag som den här är man som nordbo inte direkt bortskämd med och som ny på franska sydkusten har dagar som den här givit mersmak. Idag kunde vi spela, åtminstone andra halvan, i kortärmat i det härliga höstvädret. Läs mer.

Finlandia Cup, Opio-Valbonne, 28 okt 2015

På Prispallen

Vaknade vid 6 tiden för att förbereda resan till Valbonne. Tittade på väderleksprognosen igen och såg att chansen var liten att det skulle regna före klockan 14.00. Jippi!

Härligt eftersom alla regnkläder var i Sverige. Läs mer.

Herrdag – Taulane, 09 okt 2015

Nykredit Chateau de Taulane 2015-09-16Denna dag tillhör en av årets höjdare att få spela och tävla på Taulane. Resan upp är en fantastisk skönhetsupplevelse. Man lämnar Grasse och trafiken bakom sig. Slingrar sig upp och ser ner på dalarna och bergen, naturen byter skepnad hela tiden, vackert väder en underbar höst dag. Dessutom mycket trevligt sällskap med vår tävlingsledare Göran Wadsten. Läs mer.

Nordic Cup, Saint Donat, 07 okt 2015

DSC_1481ss2Det var en strålande morgon då vi samlades på Golf de Saint Donat, platsen för årets golf-landskamp mellan Sverige och Danmark, dvs Golf Club Suédois mot Golf Club Danois. Läs mer.

Onsdagsgolf – Riviera Golf de Barbossi, 30 sep 2015

Riviera de BarbossiDet är fint väder men friskt och småblåsigt, det märks att hösten är på antågande. Slaggolf är alltid lika roligt, man måste skärpa sig vid varje slag annars kostar det för mycket.

Jag går i samma boll som Finn och Per och har mycket trevligt, vi är alla fokuserade och koncentrerade. Jag spelar riktigt bra fram till 12:e hålet då jag inte hittar min boll och får 8 slag på en par 3. ”C´est fini” tänker jag. Läs mer.

Nykredit – Golf de Taulane, 16 sep 2015

DSC_1389aGolf är en sport där man vill spela så lite som möjligt. Ju färre golfslag man slår, desto gladare blir man…

Idag var det min tur att slå minst antal slag, relativt sett. Jag utgår ifrån att det var den vackra miljön och den trivsamma samvaron i bollen som inspirerade mig. Golf du Château de Taulane är en vacker och välskött golfbana som uppmuntrar till vackert och välskött spel. Läs mer.

GAN Saint Donat, 09 sep 2015

 

Förväntan inför dagens tävling

Förväntan inför dagens tävling

En fantastisk fin dag for golfmatch sponserad av GAN . Været helt upåklagelig, 20-25 grader varmt ingen vind.  Jeg startet på hull nr. 15 isammen med  Christina, Christine og Henrik.

Ikke det beste hull å starte på, litt for mange utfordringer med masser av trær vann og store høideforskeller, så det ble en noe nervøs start for oss alle.

Läs mer.

Kalasgolf Opio-Valbonne, 13 maj 2015

Kalasgolf sponsrad av Gunnar Calais

Kalasgolf sponsrad av Gunnar Calais

Vi träffas på Valbonne för vårens sista klubb­tävling.
Calaisgolf som på svenska uttalas Kalasgolf låter ju kul, i alla fall om man jämför med t. ex. Slaggolf. Läs mer.

Fransk Bostad på La Grande Bastide, 29 apr 2015

20150429_145256Tror att många tyckte det var tidig morgon, men tack vare det gick det väldigt snabbt att komma upp till Grande Bastide. Väl framme hade vi finfina förhållande för spelet, en bana i bra skick, härligt väder, för min del trevliga spelkamrater och slaggolf som jag gillar. Läs mer.

Medlemsmötet 17 april 2015

DSC_0461

Årets medlemsmötet hölls den 17 april på La Grande Bastide i närvaro av 78 medlemmar. Ytterligare 81 fullmakter gjorde att mötet var med god marginal fullt beslutsmässigt. Efter mötet avnjöts en god lunch gott sällskap i restaurangen. Läs mer.

KM på La Grande Bastide/St. Donat 15-16 april 2015

IMG_0008

Inför detta årets KM så hade jag inga större förväntningar, jag hade inte rört mina klubbor sedan i början av Februari då jag spelade en ProAm på Oldcourse i Mandelieu.
Första dagen på St Donat, ska spela med Kari som jag känner sedan innan, och Keijo ännu en finländare, så nu är det inte bara KM utan också en landskamp… Läs mer.

Onsdagsgolf, La Grande Bastide 01 apr 2015

CIMG5868-1Visst kan man tro det är ett aprilskämt med 41 poäng, men det var faktiskt min dag. Jag spelade härlig golf och med det följde också turen att bollen rullade i hål istället för att stanna kort. Läs mer.

Onsdagsgolf, Saint Donat 25 mar 2015

Dagens pristagare litenPrognosen var regn hela dagen, trots det kom 40 glada entusiaster till St Donat för en shotgun tävling. Vi fick vara torra i 15 hål, då blev luftfuktigheten lite högre och paraplyet kom fram. Läs mer.

La Grande Bastide – 14 jan 2015

20150114_135609-sSäsongsstart på nya året

Sugna golfare hade samlats på Grand Bastide för att inleda golfsäsongen. Trots den frostiga morgonen spelades det bara på tre provisoriska greener. Banan var inte alltför blöt. Solen lyste sedan hela dagen och det blev en fin dag.
Läs mer.