Arkiv 2016

Onsdagsgolf – Opio-Valbonne, 07 dec 2016

dsc_3217Ett fint spel i Opio Valbonne på onsdag 7.12. Fantastiskt att ha sådant  väder i december. Fantastiskt också att ha så fint folk att spela med, och ännu mera fantastiskt är, att klubben har tagit oss finnar som medlemmar. Vi vill tacka för det också i framtiden genom att sponsra Finlandia cup, mest troligen igen på Opio Valbonnes bana nästa år. Läs mer.

Onsdagsgolf – Claux Amic, 16 nov 2016

Dagens vinnare

Claux Amic är en intressant och naturlig golfbana, där man också ser många stenblock, som vår grupp gjorde. Det är möjligt att göra ett bra resultat i Claux Amic om man håller bollen på fairwayen och inte på stenarna i skogen. Läs mer.

SEB – Ärtor & Punch, La Grande Bastide 09 nov 2016

2016-11-09-12-35-55-2Dagen började för min del kl 05 med att följa upplösningen av valet i USA. Roligare början på dagen hade man ju hoppats på. Som påspädning lovade väderprognosen 3 grader på morgonen och lite regn under förmiddagen. Nåväl, på plats på Grande Bastide träffar man så alla glada och positiva golfkamrater. Då ser plötsligt allt mycket ljusare ut. Läs mer.

International Cars – Cannes-Mougins 26 okt 2016

dsc_2215-2Klockan var 12 på tisdagen dagen innan golftävlingen då verkligheten brutalt väckte mig. Jag skulle ju bara kolla upp vilken boll jag skulle gå i, vilka medspelare jag skulle få och vilket hål jag skulle starta från. Till min fasa fanns inte mitt namn med i startlistan. Läs mer.

Knight Frank – Saint Donat, 19 okt 2016

knightfrank2GCS tävling sponsrad av Knight Frank
Att mitt i oktober få spela golf i strålande solsken är fantastiskt. Visserligen var det mycket dagg i gräset när vi startade och långa skuggor som man fick försöka springa ifrån för att inte störa sina medspelare, men vilken ljuvlig dag det blev. Läs mer.

Stadsbudskontoret – La Grande Bastide, 28 sep 2016

20160928_080206-2Stadsbudskontoret äger!

Säga vad man vill, men att få en sponsor som Stadsbudskontoret är verkligen helt fantastiskt. Vi blir såå bortskämda på banan med allt vad man kan önska sig väl kylt i fina ishinkar, åå vad det känns härligt! Sen får vi fina viner i pris 🙂 Läs mer.

Reséns vandringspris – St. Donat, 21 sep 2016

kari-o-carita-stolta-vinnare-av-km-med-madeleineKM – äkta makar / foursome slagspel scratch

Vi fick spela i fantastiskt väder och banan var i gott skick.
Efter 9 hål låg vi 2 slag efter våra medspelare  Karin och Dominik. Efter 14 hål var vi fortfarande 3 slag down. Men sen kom de avgörande fyra svåra avslutningshålen på St. Donat, där man antingen lätt fördärvar eller vinner sitt spel. Läs mer.

GAN – La Grande Bastide, 14 sep 2016

dsc_2788-3Det finns dagar då golfen bara fungerar, utan att man förstår varför, likaväl som det finns dagar då ingenting går. Idag fungerade det redan från början, och det blev en runda med flera par och även två birdies. Läs mer.

Säsongsavslutning – Saint Donat, 11 maj 2016

Saint Donat Damgolf 2015-03-20Väderprognoserna var dystra inför säsongens sista tävling. Tunga skyar hängde över Saint Donat när vi gick ut till start. Regnet höll sig dock undan till en början, men efter nio hål började dropparna falla, till slut ganska kraftigt. Men det visade sig bli kortvarigt… Läs mer.

Herrdag – Valescure, 29 apr 2016

Valescure (2)Ja visst är det något speciellt med herrdagen. Någon sa ”kan vi inte ha en sådan i månaden”. Nåväl 28 gubbar ser ut som nyutsläppta kalvar på grönbete när de kommer till Valescure’s välskötta golfklubb. Förväntningarna var höga och vädret var som vanligt. Läs mer.

Swea Cup – Valbonne, 29 apr 2016

Ett härligt arrangemang!

En strålande fin dag hade vi i vår boll; Nina, Helena, Lena och jag. Oj vad vi kämpade för laget;  vi peppade, hurrade, svor, skrattade och kämpade vidare tills vi efter 18:e var rent slut., då belönades vi med rosévin och salade niçoise, så gott!!

Läs mer.

Nykredit – Saint Donat, 27 apr 2016

DSC_2431 (2)

Både på mine egne og Nykredits vegne vil jeg gerne sige tusind tak for et super arrangement. Det er selvfølgelig altid en hjælp at vejret er godt, men derudover var stemningen fantastisk og det hele resulterede alt i alt i en rigtig dejlig dag. Läs mer.

Fransk Bostad – La Grande Bastide, 20 apr 2016

DSC_2325 logoEn fantastisk dag på La Grand Bastide!
G.C.S. match sponset av “Fransk Bostad” den 20/4 ble arrangert i et vakkert vær på Grand Bastide i god stand.
Jeg gikk i en hyggelig “ball” isammen med Mariann, Ingrid og Per og det var en riktig god stemmning. Läs mer.

Klubbmästerskap – 13-14 apr 2016

KM bildKM med sol och glada skratt

Inför årets KM så hade jag varit på träningsläger i Spanien med min hemmaklubb Skaftö GK. Vår klubbtränare Mikael Kinhult assisterades av sin son Marcus och efter många goda råd var självförtroendet på topp. Läs mer.

Golf Distribution – Claux Amic, 30 mar 2016

ClauxAmic-sSå var det dags för vårens besök på Claux-Amic. En fin morgon växlande mellan sol och moln.

När man kommer till banan känner man att det är ett betydligt kyligare klimat här uppe på höjderna, mer av en skandinavisk vårkänsla, inklusive fågelsången. Läs mer.

Bjurfors – La Grande Bastide, 23 mar 2016

La Grande Bastide 9x16Vårsolen sken nästan hela tiden och det var härligt att spela på den vackra banan, speciellt som mitt spel flöt riktigt fint för första gången i år. Och har man flyt så studsar ju bollen åt rätt håll också. Läs mer.

Wretman Estate, Cannes Mougins, 09 mar 2016

CannesMouginsWretmanTävling på Cannes-Mougins om Törnebohms vandringspris sponsrad av Wretman Estate.

Vi samlades vid 9-tiden en härligt solig, men rätt kall morgon, på Cannes-Mougins banan för den sedvanliga genomgången. Kanonstarten var tänkt att vara 9.30 men pga att några greener som låg i skugga fortfarande hade frost blev starten förskjuten ca en halvtimme. Läs mer.

Onsdagsgolf – Old Course, 02 mar 2016

Old Course 2015-12-02VILKEN DAG !!!
Som de flesta av Er vet bor jag långt borta i skogen (Flayosc) och tävlingsledingen (läs Annika och Lars Rutberg) tog hänsyn till min långa resväg – jag fick starta sist i B klassen, vilket betydde att solen redan stod högt på himlen, det var varmt och skönt. Läs mer.

Onsdagsgolf – Royal Mougins, 17 feb 2016

Royal Mougins 2016-02-17Royal Mougins, tänk att vinna där! Äran och att komma hem med tre flaskor vin, vilken lellelördag det blev där hemma.
Vi åkte långt ut för start på 12:e Lena, Anna, Kari och jag. Mycket trevligt servat av caddiemastern. God stämning i bollen och spelet rullade på. Läs mer.

Saint Donat, 27 jan 2016

BIL Nordic Cup, Saint Donat 2015-10-07Årets första tävling på St Donat spelades i strålande sol och helt vindstilla, med andra ord idealiskt golfväder. Många medlemmar har ännu inte kommit hit, så vi var bara 32 deltagare. Jag spelade med Gunilla Huldt, Eeva Piitulainen och en ny medlem Per Dahlstedt. Läs mer.

Old Course, 20 jan 2016

Old Course 2014-12-10Äntligen!
Efter tio år med nedåtgående golf och uppåtgående hcp satt den där, sänkningen! Det som bäddade för detta var lottningen, tävlingsledningen och den rättvisa banan!
Och snabbt spel 🙂

Läs mer.

La Grande Bastide, 13 jan 2016

DSC_1535L

Nu är vi igång igen, nytt år med nya möjligheter. Sol, värme och snabba grener stod på menyn. Kan det bli bättre!

Spelet flöt på med trevliga och skämtsamma medspelare i bollen vilket ledde till dagens vinst. Läs mer.