Arkiv 2017

Educata – Saint Donat, 25 okt 2017

Vi spelade Educata-tävlingen i strålande sol på Saint Donat. Lasse och jag hade kommit till Frankrike två veckor tidigare, och vi var trötta på den svala sommaren i Sverige – i alla fall i Skåne – med ”växlande molnighet” hela sommaren. Läs mer.

Knight Frank – Saint Donat, 11 okt 2017

En alldeles underbar dag på min hemmabana Saint Donat!
Knight Frank sponsrade dagens tävling i Svenska Golfklubben och det är ju en väldigt populär tillställning där väldigt många golfare vill delta. Alltså stor konkurrens!! Läs mer.

BIL – Nordic Cup – Saint Donat, 06 okt 2017

Den 6 oktober spelades Nordic Cup, landskamp mot Danmark med 64 deltagare, på St Donat. I underbart väder lyckades Sverige besegra danskarna i matchspel bästboll. Matchen var hård, men till slut blev det 26-22 till Sverige. Läs mer.

International Cars – Cannes Mougins, 04 okt 2017

Återigen en strålande dag för golfspel på Rivieran. Lagom temperatur och ingen vind. Veckans tävling gick på Cannes Mougin. Enligt min mening en av de absolut bästa banorna här nere. Dessutom får man många extraslag tack vare slopen, vilket ju alltid är trevligt. Läs mer.

HMJ France – Herrdag – St. Endreol, 22 sep 2017

En riktigt lyckad golfrunda!
År 1991 besökte jag St Endreol för första gången och då var den inte helt klar. Sedan jag flyttade till Flayosc, ca 30 min fr St Endreol, i slutet av det året, har jag säkert spelat där ett par gånger per år, så det är lite av en hemmabana för mig. Läs mer.

Onsdagstävling – Old Course, 20 sep 2017

Strålande sol och värme och riktigt sommarväder gjorde onsdagsgolfen till en härlig upplevelse. Säkert bidrog vädret också till att mjuka upp min onda rygg, så att jag kunde spela bättre golf än någonsin och sluta rundan med 41 poäng. Läs mer.

Säsongsavslutning – Old Course, 17 maj 2017

Jag var tidigt på Old Course för att ta en liten uppvärmning på rangen. Men den var stängd just den morgonen – exceptionellement. Det händer i Frankrike ganska ofta. Själva spelet var denna gång ganska oproblematiskt Läs mer.

Swea Cup – Old Course, 05 maj 2017

Med  lite koncentrering  på förhand, tvättar mina klubbor, njuter av vädret på tävlingsmorgonen och är imponerad av atmosfären i den Svenska Golfklubben händer detta!
Läs mer.

Påskgolf – La Grande Bastide, 12 apr 2017

När Gerda och Leif är tävlingsansvariga för onsdagsgolfen blir det alltid extra kul. Aprilvädret var sommarvarmt, grönskan kring de perfekta St Donat-banorna var underbar, och Gerda lovade, att en trevlig överraskning väntade oss alla efter avslutat spel. Och vilken överraskning! Läs mer.

Damgolf – Saint Donat, 07 apr 2017

Vi var ett 20-tal damer som stod i ”startgroparna” denna soliga, sköna fredagsmorgon. Det var lite komprimerad start både från 1-an och 18-de, men efter några hål löpte spelet bra. Läs mer.

Onsdagsgolf – Old Course, 01 mar 2017

Den hårda blåsten och de långa väntetiderna höll ett tag på att ta kål på den entusiasm, som jag oftast känner, när jag spelar golf. Mina svaga lockar skruvades liksom bollen åt olika håll. Läs mer.

Internationell tävling på La Grande Bastide, 27 feb 2017

Måndag 27 februari arrangerade Grande Bastide en mycket trevlig internationell golfdag. GCS var inbjudna att spela mot ett franskt och ett italienskt lag. Vi var 25 spelare från varje nation och spelade i trebollar med en representant från varje nation i respektive boll.
Läs mer.

Onsdagsgolf – Saint Donat, 15 feb 2017

Finlande zero point. Alla känner till det här uttrycket från Eurovision Song Contest. Jag har en gång sagt att under min livstid kommer Finland aldrig att vinna den tävlingen, men sen hände något oväntat. Det samma hände nu.

Läs mer.

Onsdagsgolf – La Grande Bastide, 08 feb 2017

Väderleksutsikterna var mycket osäkra men till slut fick MeteoFrance nästan helt rätt i sin prognos. Först uppehåll, sedan ett par timmar lätt regn gjorde att det trots allt gick att spela golf. För oss som landat dagen innan var det i alla fall en stor glädje att vara tillbaka på en golfbana igen och det påverkade tydligen spelet. Läs mer.

Onsdagsgolf – Saint Donat, 25 jan 2017

20170125_124557Nytt år och nya golftävlingar. Efter 2 månaders fullständig vila från golfen var det dags igen. Helt utan förväntningar åkte jag och hustrun till Saint Donat för årets första tävling. Läs mer.

Säsongstart – La Grande Bastide, 18 jan 2017

la-grande-bastide-2016-10-28Vi var nästan 30 ivriga varmklädda GCS-golfare som samlades på La Grande Bastide för säsongens första spel. Morgonen var kylig och på grund av frosten var starten förskjuten en hel timme och hela rundan spelades på vintergreener.

Läs mer.