Försäkring för golfspel här i Frankrike

Det är viktigt att du som medlem i GCS har en giltig försäkring för golfspel här i Frankrike. Det finns tre alternativ:

Svenskt golfmedlemsskap.

Du är medlem i en officiell svensk golfklubb. Då gäller försäkringen, som ingår i ditt medlemsskap, för spel utomlands om du är skriven i Sverige. Är du skriven utomlands omfattas du inte av denna försäkring, utan måste skaffa ett alternativ.

Rivieraklubbens Friluftsförsäkring

Rivieraklubben har en bra försäkring, som täcker många aktiviteter såsom golf, vandring, längdskidåkning m.fl.

Vandringslicens (”IRA”):

För alla typer av vandringar, inklusive snöskor, längdskidor, stavgång, men även vissa andra sporter såsom golf.
Pris för säsongen 2022/2023: 34€/enskild och 68€/familj (make/maka/sambo samt minderåriga barn).

Friluftslicens (”IMPN”, Multiloisirs pleine nature):

För vandringar samt andra friluftssporter inklusive glaciärvandring, vandringar som kräver teknisk utrustning, utförsåkning, snowboard, via ferrata, vissa vattensporter såsom kajak och forsränning, löpning, cyklism, ridning, orientering m.m.
Pris för säsongen 2022/2023: 44€/enskild och 88€/familj

Läs mer om hur du tecknar någon av dessa försäkringar här.