Reportage från Kavaljersgolfen 25/10

1025_08_Puffbild

Thomas Dafgård sponsrade generöst Kavaljersgolfen på Grande Bastide.

I strålande golfväder spelade 46 damer med kavaljerer bästboll på Grande Bastide den 25 :e oktober. Vår frikostige sponsor Thomas Dafgård, bjöd på köttbullar och förfriskningar under spelet. Detta bidrog säkert till de många fina resultaten. Efter spelet bjöd golfklubben på förfriskningar och lite smått och gott. Ett väl tilltaget prisbord från vår sponsor förhöjde ytterligare den goda stämningen.
Stort Tack till Thomas Dafgård och till alla deltagare. Ett särskilt tack till Gunilla Huldt som tävlingsledare,som trots allt datorstrul fick allt att fungera.

Tack Christina Malmström för fotografierna!

Damgolfen

Katarina och Majbritt

 

Vinnare blev Birgitta Engströms och Anders Häggö:

”Vilket underbart namn på en golftävling! Startades av Lisa Nyström 2008 som en strålande idé för en litet annorlunda tävling. Den blev en riktig succé och togs över av Bi Gullström som tog Kavaljersgolfen till de höjder den nu befinner sig! Den har blivit en tradition redan efter sex år som är mäkta populär och varje år går för utsålda hus.

I år var det en fantastisk höstdag som faktiskt kändes som en sommardag. Solen sken och temperaturen var på topp i luften som bland deltagarna. Det hela bättrades också på av köttbullar med mera som vår generösa sponsor, Dafgård, bjuder på. Buffévagnen rörde sig i ca fem timmar över hela spelfältet och bringade mat och tröst till alla och litet mera mod till några.

Golfen var som vanligt på dessa tävlingar dvs charmant utomordenlig! Det är nu så att ingen Kavaljer vill ju göra bort sig inför sin Dam och Damen är naturligtvis källan och kraften bakom de goda resultaten. ”Cherchez la Femme” ropade redan de gamla romarna när de under sina otaliga fälttåg intog en stad eller dylikt. Förmodligen var även de övertygade om att kvinnan står för källan och kraften vilket naturligtvis är viktigt inte bara för oss golfare men även för mer professionella erövrare.

Jag hade turen att få spela med en alldeles charmant Dam, Birgitta Engström, som verkligen sporrade oss båda till den milda grad att vi vann. Detta i ett fält där 37 poäng räckte till 13e plats. Återigen måste jag ge en eloge till vår sponsor som såg till att priser fanns t.o.m. 13e plats.

Tävlingen var som de flesta av våra tävlingar väl arrangerad och alla verkade nöjda och glada när man ställde kosan hemåt.

En ytterligare höjdpunkt var att Bi var närvarande. Som många vet drabbades Bi av en stroke för någon tid sedan. Det var därför underbart att se henne igen även om hon inte spelar golf ännu. Bi, vi tänker på dig och önskar dig en snar bättring!

Anders Häggö”