La Grande Bastide 01 okt 2014

Christian Goth från Nykredit
Vår sponsor Nykredit

Netto 68 slag på denna tävling. Hur kunde nu detta så plötsligt hända?

En betraktelse och ett försök att hitta en rimlig orsak till detta faktum.

Titt utFörutom förträffligt väder, trevliga och uppmuntrande spelkamrater, att jag spelat endast en gång på 2 månader och att vi av tävlingsledningen fick starta på hål nummer ett utan några bollar framför oss, var naturligtvis en bidragande orsak till resultatet. Men som vanligt var det framförallt att ha turen på sin sida som gjorde att tre birdies rullade i. Eller kan det vara ytterligare någon annan orsak. På hål 15 var jag på besök i vattenhindret och tappade nästan alla de slag som jag hade tillgodo. På nästkommande hål blev förvåningen stor när putten saknades i bagen. Naturligtvis kvarglömd på hål 15 där jag efter besvikelsen försökte fiska upp min boll utan framgång.
Det blev enligt min personliga bedömning en snabb löpning tillbaka till hål 15 där putten låg ensam och övergiven bredvid greenen. Med hög puls och kraftig andhämtning som dock endast gällde mig gick vi till de avslutande hålen. Och döm om min förvåning så spelade jag de två bästa inspelen på hela rundan som resulterade i en birdie och ett par. Kan det vara så, att om man blir andfådd och med hög puls på grund av ansträngning och inte av nervositet spelar bättre golf. Är detta kanske en på mirakellösning på bättre golfspel. En ny golfteori. Hursomhelst teorin måste testas. Men hur skall man kunna höja pulsen utan att för den skull irritera sina medspelare. Såsom jag ser det är enda sättet att använda bärbag och öka bagens vikt med 15 till 20 kilo vilket absolut kommer att innebär att förhöjd puls uppnås inför varje golfslag.

Men trots ett någorlunda bra spel var största behållningen av golfrundan att vår fyrboll lyckades spela ett snabbt, utmanande och precist slagspel nästan under 4 timmar, vilket inte tillhör vanligheterna i Golf Suédois tävlingar. Tyvärr uppnådde vi inte målsättningen helt utan det blev 4,03. Min fadäs på hål 15 blev dessvärre ödesstiget för vår målsättning.

Avslutningsvis vill jag tacka våra sponsorer Nykredit för en utmärkt och välsmakande lunch.

Leif Dahl