Herrdag – Taulane, 09 okt 2015

Nykredit Chateau de Taulane 2015-09-16Denna dag tillhör en av årets höjdare att få spela och tävla på Taulane. Resan upp är en fantastisk skönhetsupplevelse. Man lämnar Grasse och trafiken bakom sig. Slingrar sig upp och ser ner på dalarna och bergen, naturen byter skepnad hela tiden, vackert väder en underbar höst dag. Dessutom mycket trevligt sällskap med vår tävlingsledare Göran Wadsten.

Väl framme var det något kyligt. Att ta på sig de medhavande shortsen var det inte tal om även om några av oss bar shorts. Var som alltid något sen och inte tid med att värma upp på driving-rangen. Start med medspelare Göran Wadsten, Mats Linde och Pär.

Utslaget på första hålet var hyfsat, inspel så där, men dock ändå par. Att börja så här är inte bra, då går resten dåligt. Mycket riktigt, 2:an strök jag tillsammans med några andra i bollen.

Det vände till det bättre på 8:an närmast pin. 4,40. Jäklar Sten Malmqvist 3,25 då vinner jag inget idag men i alla fall ett par.

Efter 9 hål hade jag 13 poäng och Göran 18. Härligt att få spela med en vinnare tänkte jag.

På 10:ans utslag sa Göran till mig att om du håller ner huvudet så går det bättre. Ja det fungerade bra: par.

Nu hade det blivit något varmare, solen sken och lyste upp lövträdens höstskrud. Kan livet vara mycket bättre än att få tävla med trevliga vänner och samtidigt få en härlig naturupplevelse samt även bräkande får?

Vi var sista bollen och dags för en sen lunch med nya och gamla golfvänner.

Prisutdelning 2:an, 3:an 31 poäng. Vinnare Leif 33 poäng. Äntligen fick jag stå på prispallen, det var länge sedan. En sommar med mycket träning på den lokala golfbanan Båstad samt många vänliga rundor med vår Kalle Lidgren. Träning ger ju färdighet. Ja det ordspråket hade jag lagt på hyllan.

Golfvänner, ett gott råd: vill ni förkovra er träna gärna med ett proffs.

Tack tävlingsledningen för en ännu trevlig dag.

Samt även ett stort tack till min hustru Madeleine för hennes evigt stöttade och tröstande.

Leif Resén