Nykredit – Golf de Taulane, 16 sep 2015

DSC_1389aGolf är en sport där man vill spela så lite som möjligt. Ju färre golfslag man slår, desto gladare blir man…

Idag var det min tur att slå minst antal slag, relativt sett. Jag utgår ifrån att det var den vackra miljön och den trivsamma samvaron i bollen som inspirerade mig. Golf du Château de Taulane är en vacker och välskött golfbana som uppmuntrar till vackert och välskött spel.

Det var Ingela Roos, Christina Malmström, Christer Boman och jag som gav oss iväg på den långa resan till 15e hålets utslag, som var vårt första hål. Det var alltså kanonstart. Det började bra med par redan där, men som sedan följdes av några mer normala resultat som bogey och dubbel-bogey i några hål. Men sedan började en lång svit med bogey, par och eagle, som lade grunden för dagens seger. Puttandet gick väl inte alltid så bra, många av greenerna var snabba och det var lite knepigt ibland, men det kompenserades av att mina inspel mot green fungerade riktigt bra idag.

Regnet hängde hotfullt över oss under större delen av rundan, och det kom också några korta lätta skurar, men inget som störde spelet. Mot slutet tittade även solen fram. Dagen avslutades med en god lunch i restaurangen, där man har en mycket vacker vy ut över 9:e och 18:e hålen.

Ett stort tack till dagen tävlingsledare Gunilla för ett utmärkt arrangemang, och ett stort tack till vår sponsor Nykredit.

Göran Flybring

 

 

 

Göran Flybring , Minelle van WonterghemJanne Norder, Lena Stavefeldt Hansson, Göran Flybring