Wretman Estate, Cannes Mougins, 09 mar 2016

CannesMouginsWretmanTävling på Cannes-Mougins om Törnebohms vandringspris sponsrad av Wretman Estate.

Vi samlades vid 9-tiden en härligt solig, men rätt kall morgon, på Cannes-Mougins banan för den sedvanliga genomgången. Kanonstarten var tänkt att vara 9.30 men pga att några greener som låg i skugga fortfarande hade frost blev starten förskjuten ca en halvtimme. När startskottet väl ljöd hade solen gjort sitt jobb och då det var helt vindstilla dröjde det inte länge förrän dunjackor och andra värmande ytterplagg togs av. Ja, det var faktiskt så att många av oss svettades, kanske inte beroende på värmen, utan för att placeringen av hålkopparna på många av hålen inte var av det snällaste slaget och det krävdes mycket energi för att komma i hål!

Vinden ökade något under dagen och, som så ofta är på kusten, så ändrade den riktning hela tiden. I vår boll tyckte vi att vi hade motvind hela tiden….

Åven om kanske inte alla var helt nöjda med sitt spelresultat måste nog alla ha uppskattat banans fina kondition och vackra omgivningar där, så här års, på många hål de snötäckta södra alperna utgör en fantastiskt fin bakgrundsvy.

DSC_2246-sJag, som har Cannes-Mougins som hemmabana (fördel?), lyckades få bollen att gå åt rätt håll för det mesta (undantag ”kastrofhålet” nr 13) och påhejad av mina medspelare (tack till Eva B, Carita B och Bosse S), så gick det vägen.

När vi väl kommit i mål kunde vi njuta av vin i olika färger med rikligt tilltugg därtill. Sponsorn, Wretman Estate genom Johan Wretman med kollega, berättade om utvecklingen för fastighetsmarknaden på Cote d`Azur och glädjande nog verkar marknaden ha piggnat till något. Efterfrågan på fastigheter har ökat, framförallt från köpare från utlandet, och därmed har priserna ökat, om än blygsamt.

Stort tack också till tävlingsledningen, med Jerker Björk i spetsen, som så oförtrutet ordnar det så fint för oss på våra onsdagstävlingar!

Keep swinging,

Claes Oscarson