Educata – Saint Donat, 25 okt 2017

Vi spelade Educata-tävlingen i strålande sol på Saint Donat. Lasse och jag hade kommit till Frankrike två veckor tidigare, och vi var trötta på den svala sommaren i Sverige – i alla fall i Skåne – med ”växlande molnighet” hela sommaren. Inte så mycket regn, men inte värme heller. På Rivieran mötte vi solen och det kändes som skånsk sommar som bäst.

Hela oktober märkte jag att mina golfbollar mådde också bättre i värmen. De flög mycket längre än i Sverige och jag själv var mycket ledigare i kroppen, inklusive svingen, än i Sverige. Det är förklaringen som jag har till mina framgångar i klubbens tävlingar under oktober med flera HCP-sänkningar. Så blev det också den 25/10 då jag råkade vinna tävlingen i B-klassen. Vi hade god stämning i bollen med Ann Karlborg-Ek, Lars Lundström och Sten Moberg. Stämningen blev ännu bättre efter en och annan birdie…

Utöver mina spelkamrater vill jag tacka sponsorn Educata som bjöd på en extra god lunch och sponsrade första priset i varje klass. Tack också till tävlingsledningen med Gerda och Leif som ordnade tävlingen och prisutdelningen professionellt.

Eeva Piitulainen