Onsdagsgolf – Saint Donat, 22 mar 2017

Tävlingen på St Donat spelades i kanonväder med torr bana vilket inte alltid är fallet på St Donat. Men även i det bästa vädret är St Donat  ”tricky” och hotfull.

Som spelare känner man trycket med antingen vatten, bunkrar, out of bounds eller alltihopa på en gång. Avståndet mellan birdie och trippel bogey är kort på St Donat. Ulla Sjökvist berättade för mig att hon haft sällskap med Stensons tränare på tåget från Kastrup. Han betonade att för att vinna måste man ha tur. Jag instämmer helhjärtat. Jag hade tur. Tex jag gick i vänstra bunkern på 14:e ploppade upp den på green och sänkte putten. Hur många gånger gör man om det?

Efter en skakig början med dåliga utslag stabiliserades det hela och rullade på ganska bra. Mycket tack vare mina medspelares glada tillrop och utmärkta spel som stimulerade. Pia Ingrid Håkan spelade alla bra Ingrid och Håkan vann pris och Pia spelade bra men drabbades av otur. Bollen rullade någon cm åt fel håll och det får ofta stora konsekvenser på St Donat. Detta känns nog igen av många.

Tävlingsledningen, Gerda, hade ordnat en kul lagtävling där man räknade ihop scoren för laget genom genom att räkna 1,2, 3 eller 4 resultat inom bollen på varje hål. Då det var shotgun kunde det blivit svårt att hålla reda på vad som räknades. Gerda löste detta genom att ge varje lagkapten ett score kort med färginlägg för varje hål så att man visste hur många scores som räknades på varje hål. Ingen liten arbetsinsats.
Lagtävlingen vanns av Gunilla Huldt, Carita Kortesniemi, Björn Tore Larsen och Lars Näslund, och vårt lag lyckades komma 2:a på samma poäng.

Av erfarenhet vet jag att det där med tur jämnar ut sig liksom vädret, så med en viss bävan ser jag fram emot vårens tävlingar. Jag har väl antagligen redan fått min beskärda del av tur.

Fredrik Engström