Ny biträdande tävlingsledare

Vi hälsar Eeva Piitulainen välkommen som ny biträdande tävlingsledare fr. o. m höstsäsongen 2017.

Det känns som en trevlig utmaning att bli biträdande tävlingsledare i Golf Club Suédois. Kanske lär jag mig äntligen komma ihåg namnen på de medlemmar som deltar i klubbens tävlingar.

Min första kontakt med Frankrike var 1969 när jag började studera medicin vid Faculté de Médicine i Montpellier. Efter avslutade studier flyttade jag till Lund där min blivande man Lasse studerade. Först arbetade jag i Lund under specialistutbildningen (lungmedicin och allergologi), därefter fortsatte karriären i Lund och Malmö där jag har varvat det vanliga läkararbetet med forskning fram till pensioneringen (forskningen har jag inte lämnat helt).

Golf började jag spela i början av 80-talet efter att vi hade blivit granne med Barsebäcks golfbana. Barsebäck har varit vår hemmaklubb sedan dess.

Intresset för Frankrike har bestått ända sedan studietiden. Under alla år har vi rest till Rivieran flera gånger om året. Sedan 2010 stannar vi längre och längre perioder efter att vi köpte bostad i Croix des Gardes, nära till många golfbanor.

Golf Club Suédois har en stor betydelse i vårt liv på Rivieran där golfen är vår huvudsakliga sysselsättning. Efter att länge ha fått glädjas av andras arbete vid klubbens tävlingar vill jag också göra nytta.

Eeva Piitulainen