Golfresa Taulane – 02-05 okt 2018

Höstens golfresa gick till Taulane från den 2/10 till den 5/10.

Min man Lasse och jag spelade en träningsrunda på ankomstdagen och konstaterade att banan var i utmärkt skick. Det mest spännande var de extremt snabba greenerna, som lutade åt alla möjliga håll. Inte en enda jämn green fanns på banan. Oftast var bollen längre borta från hålet efter den första putten än före. Efter den andra, tredje och ibland den fjärde putten rann bollen oftast också åt fel håll. Roligt och spännande! Således avgjordes tävlingarna på greenerna.

På båda tävlingsdagarna sken solen från blå himmel. Efter en kylig morgon var det nästan lika varmt som vid kusten.

På den första tävlingen spelade vi i mixade bollar. Jag hade en trevlig boll med Kersti, Bengt-Olof och Fredrik. Pga. en del tur på greenerna vann jag A+B-klassen (35 poäng). Alla fyra bidrog till första priset i lagtävlingen. På den andra tävlingsdagen tävlade vi i dam- och herrklassen. Lena, Birgitta, Charlotte och jag kämpade hårt men resultaten räckte inte till några (lag)priser. Vi hade dock extra roligt på golfrestaurangens terrass efter rundan (v.g. se nedan). Eva Björk hade dagens bästa resultat (32 poäng).

Alla dåliga puttar glömdes snabbt bort efter spelet, när scorekorten signerades på restaurangens terrass medan vin- eller ölglasen tömdes. Annika och Lars räknade ut resultaten och delade priserna på middagarna, som var utsökta. Tack vare Görans och Helénes förberedelser fick både middagarna och hela rese-arrangemanget beröm av oss deltagare.

Tack, Annika (+ Lars) och Göran (+ Heléne) för ännu en lyckad golfresa!

Eeva P