Tävlingar

Tävlingar

Mästarnas Mästare 2024 på Barbossi 22 maj

I strålande sol gick tävlingen Mästarnas mästare av stapeln på Riviera Barbossi, en bana som är ganska kort men man möter utmaningar på de flesta hålen.
Bollen gick helt min väg idag och med ett utmärkt närspel hamnade jag på 8 slag under mitt hcp, ett rekord för mig i GCS sammanhang.

Tack till mina spelkamrater Ulla, Lars och Peter som var mycket uppmuntrande under rundan.

Stort tack till dagens sponsor Knight Frank, med Lise och JanErik som dagens representater, som sponsrade det fina prisbordet.

Dessutom stort tack Mike för din entusiasm som tävlingsledare (ordförande) och för att du beställt en mycket god lunch som vi fick njuta av på terassen i strålande solsken.

Jag ser redan fram emot nästa tävling på Riviera Barbossi.

Nu önskar jag alla en riktigt skön sommar.

Gunilla Huldt, med nytt lägre hcp.

Kavaljersgolfen den 24 april

Alla vinnare denna dag! Grattis alla!

Samtliga vinnare i dagens Kavaljersgolf. Grattis alla tappra golfare!

 

Ett radarpar! Vinnare av Kavaljersgolfen 2023, som spelades först 24 april 2024 Pia Vilén och Jerker Björk. Varmt grattis!

Vinnaren har ordet!

I år var det sista gången Kavaljersgolfen sponsras av Dafgårds. Vilken ära att vi fick vinna den detta år. Kavaljersgolfen spelas som bästboll där dam bjuder upp herre. Vi spelade på Grande Bastide i strålande sol och efter tävlingen åkte vi till Auberge St Donat för lunch och prisutdelning.

Fortsätt läsa ”Kavaljersgolfen den 24 april”

Golf de Roquebrune 17 april

Dagsformen betyder mycket i golf, det vet nog de flesta av oss. I min senaste tävling hade jag ett uselt resultat, så jag ville ju gärna få lite revansch på mig själv. Men när jag kom till Roquebrune idag och såg hur det blåste, med häftiga kastvindar, kände jag ingen större optimism om ett bra resultat. Men det skulle bli kul ändå tänkte jag, vi hade ju i alla fall vackert väder och en vacker golfbana. Fortsätt läsa ”Golf de Roquebrune 17 april”

WRETMAN ESTATE – Saint Donat 3 april

St Donats golfbana är intressant. Ibland banan förödmjukar dig totalt, men i kontrast ibland du kan själv förödmjuka banan! Till all lycka det sistnämda lyckades mig den 3. april.

I alla fall erbjuder St Donat gång efter gång en fantastisk golfupplevelse med sina varierande hål. Och som oftast var banan igen i en fin kondition samt greenarna supersnabba. Ett bra tillägg det var det härliga sommarvädret , dock med vårens starka gröna färger.

Efter spelet vi fick njuta exellent lunch sponsrad av Wretmans Estate.

Tack Annika för vällöpande tävlingsarrangemang, som vanligt.

Jag vill tacka mina spelkamrater Ulla, Bosse och Stein-Erik för trevlig och uppmuntrande sällskap.

Jukka och jag resar snart till Finland för sommaren men vi återkommer igen i oktober med flyttfåglar för att fortsätta dessa trevliga golfmöten.

Ett stort tack !

Leena Väihkönen

 

Damdagen – Valescure den 22 mars

 

En solig och varm dag väntade oss 13 damer fredagen den 22.3. på Valescur golfbanan. Banans condition var super bra och greenerna var mycket snabba. Det skulle ha varit synd att beklaga. Tack för mina spelkamrater Monica och Ulla. Det var roligt att spela med er.
Efter spelet vi njöt en god lunch.

Tack Annika för en trevlig speldag.

Leena Väihkönen

Fortsätt läsa ”Damdagen – Valescure den 22 mars”

Opio-Valbonne den 13 mars

Dagens vinnare Conny Berglund med 2:a pristagaren Heimo Mäkinen samt Stein-Erik Skogeng som intog 3:e platsen.

”Vecket väder!!
Efter 3 månader i Sverige i regn, snö och kyla såg jag fram mot en härlig golfdag denna onsdag efter
vår ankomst i måndagskväll.
Inga andra förväntningar än en trevlig golfrunda. Det uppkom genast en god stämning i vårt lag.
Varmt tack till Christina, Annika och Erik – ni bidrog verkligen till mitt något oförväntat goda resultat!
Fortsätt läsa ”Opio-Valbonne den 13 mars”

La Grande Bastide den 28 februari

Upp tidigt i ottan för spel på Grande Bastide. Riktigt kul att se att ägarna nu gör stora investeringar i såväl bana, övningsområden som klubbhus.

Som så många gånger förr var det Annika och Lars som tog in startavgifter och delade ut scorekort. Jag fick två, ett för laget också. De övriga i bollen var Jan-Erik Norder, Cai Cederholm och Lars Sunder.  Vilket lag det visade sig vara. Seger på fina 90 p trots regntung blöt bana. Skönt med lägesförbättring och regeln om tillfälligt vatten! Mitt egna spel förvånade mig själv; nästan alla slag gick dit jag ville och bollträffen var bättre än vanligt. Resultatet, dagens bästa, blev 39p. Jättekul! Priset blev en greenfeebiljett sponsrad av Grande Bastide. Merci beaucoup!

Stort tack till nämnda lagkamrater för en mycket, mycket trevlig runda. Jättestort TACK också till Annika och övriga i GCS som lägger ner så mycket tid och möda för att vi skall få trevliga tävlingar, fina priser och god mat.

Fortsätt läsa ”La Grande Bastide den 28 februari”

Saint Donat den 21 februari

Hej (nya) gofvänner !

Det var en fantastisk dag för onsdagsgolfen på den krävande Saint Donat  i det fina vårvädret senaste vecka.  Alla känner banan som utmanande men inspirerande, som inte tål större felslag. Även i B- klassen lyckades vi  navigera genom svårigheterna .
Som vanligt här, ett balanserad spel med måttliga påäng ledde mig och också laget till vinflaskorna.  Tack till motståndarna !
 😊 Tack till lagkamraterna Janne, Patric samt Micke !
Seija leder tävlingarna utan undantag med stil och säkerhet . Tryggt att delta !
Vi ses i den nästa tävlingen !

 

Jukka Suominen

Fortsätt läsa ”Saint Donat den 21 februari”

La Grande Bastide 7 februari

Elisabeth gick hem med många priser idag. Dagens vinnare, genom att vinna i C-klassen med 43 poäng. Närmast pin på hål 16 med 1,83 m samt ett 2:a lagpris. Grattis!

Vilken fantastisk dag på Grande Bastide. Strålande sol, fina sommargreener och inre harmoni gav resultat. Seija och jag gick sida vid sida och sa:-idag spelar vi rakt! Det resulterade i att hon vann sin grupp och jag min. Det gav dessutom ett bra bidrag till lagtävlingen där vi kom tvåa. Nya grepp på klubborna hjälpte mig att inte tappa greppet vid närmast pin. Dagen toppades med en härlig lunch och än en gång, tack Annika för ditt trägna arbete med tävlingsledandet.

Fortsätt läsa ”La Grande Bastide 7 februari”

Opio-Valbonne den 31 januari

Fotot av Fredrik är från en tidigare tävling….. Arbetet kallade….

Kallt, frostigt och ingen range att värma upp bådade inte gott. Men tji fick jag. Kunde inte vara bättre förutsättningar visade det sig. Gerda, Gerd och Joachim va också ett lag som hjälpte till både mig själv och laget till fina poäng. Årets första runda visade sig bli bästa rundan (78 slag) i mitt golfande hittills. Kändes fantastiskt kul, och att äntligen få komma igång med golfen igen. Det tar väl en vecka till innan nästa gång då man slår runt sig på 92 slag igen 🙂 🙂 🙂 ! Fortsätt läsa ”Opio-Valbonne den 31 januari”

Luciagolf & Säsongsavslutning på Old Course den 13 december

Lucia, tävlingsledare och DAGENS VINNARE! Grattis!

Alla på Old Course upptäckte att vi hade en specialtävling idag, Luciagolfen. Luciakronan på Seijas huvud blinkade glatt och jag fick mottaga glada leenden.
Vädret var varmt, men mycket blåsigt, vilket förorsakade en del problem till många.
Jag lyckades ha en stabil runda med inga sträckade hål. Fortsätt läsa ”Luciagolf & Säsongsavslutning på Old Course den 13 december”

Onsdagsgolf på La Grande Bastide 6 december

Årets näst sista spel spelades på Grande Bastide igår. Vädret var klart och frosten beklädde planen.   Vi var 41 spelare  som fick vänta till 09.40 innan vi hörde shotgun ljudet. Väntandet belönades med sommar greener och banan var i gått skick. I laget spelade Göran, Ben, Lars och jag. Jag vill tacka laget för ett fint stöd och för att alla tittade efter de andras slag och laget tappade inte en enda boll. Jag önskar även tacka Mike för en väl organiserad tävling. Lagen var bra fördelade med alla tre klasser och vi lyckades spela på 4 timmar och 35 minuter vilket börjar vara rekord tid.

Fortsätt läsa ”Onsdagsgolf på La Grande Bastide 6 december”

Adventsgolfen 29 november på Opio-Valbonne

Här kommer ett stort tack för idag! Alla var vi nog lite frusna och undrande över dagens golf för när vi satte oss i bilen var temperaturen endast sex grader. Väl i Valbonne och när vi möttes av soluppgången, glögg och pepparkaksdoft, då kändes det ändå som ”life is now”. Fortsätt läsa ”Adventsgolfen 29 november på Opio-Valbonne”

Onsdagsgolf på Old Course den 22 november

Plötsligt så händer det!
I achieved a new personal record with 43 points.
I was able to play in a great team with Lars, Jerker and Sten. I was happy for the team that we were able to win the team competition.
The best thing in sport are the team competitions. You win together and you lose together.
I would also like to thank the organizers of the Suedois Golf Club for the outstanding organization of the many competitions.

Fortsätt läsa ”Onsdagsgolf på Old Course den 22 november”

Ärtor och Punsch GAN den 1 november på La Grande Bastide

Ärtor och Punsch – GAN golfen

Plötsligt händer det. Jag vann! Och nog är jag förvånad! Men också väldigt glad. Ibland blir det bra
om än inte alla slag är perfekta men det är de ju inte för någon vad jag förstår.
Men under rätta förutsättningar är det nu bevisat att det kan ske om än med stor överraskning för
alla och en var inte minst mig själv.
Men det hade inte lyckats utan stödet från lagkamraterna för dagen och ett mycket trevligt sällskap i
vår boll. Tack Seija, Amie och Peter. Riktigt roligt och så inspirerande att få ta del av ert fina spel och
er vänlighet.
För mig är vidare en kort bansträckning och gärna med utslagsgivande och svårputtade greener en bra kombination.
Många tack även till matarrangörerna, Lena och Ben som likt föregående år hade tillagat en mycket uppskattad och smakrik måltid.
Naturligtvis skall Fabrice Laty på GAN samt Patrik Sundin på Stadsbudskontoret ha vårt varma ochuppriktiga tack för sina så goda bidrag. Välkomna åter!
Avslutningsvis ett stort tack till vår alltid så med rätta uppskattade tävlingsledning som idag representerades av Annika för ett på alla viss professionellt genomförande.

Väl mött på nästa tee!

Conny

Vilken underbar golfdag !
Jag spelade med ett härligt glatt gäng bestående av Pia,Leif och Jörgen.
Alla var på ! Efter 9 hål i lagtävlingen hade vi 49 poäng. Då bestämde vi oss för att  nu skall vi kämpa så vi får 100poäng efter 18 hål.
Det blev 98 poäng , pas mal !
Jag började med en birdie på 10an och slutade med en birdie på 9an.
Den är jag  stolt över !
Alla i laget tog individuella priser . Då blir det ännu roligare !
Tusen tack Annika för en  bra genomförd tävling och tack för champagnen för mina år som tävlingsledare.
Lena o Ben tack för ett bra arrangemang och god uppiffad soppa och tack till våra generösa  sponsorer.Tack Sten för infon om vad Erik XlV egenligen dog av, ”Soupe de Poison”Kramar
Lena  

Fortsätt läsa ”Ärtor och Punsch GAN den 1 november på La Grande Bastide”

Saint Endréol onsdag 25 oktober

Vilken dag! Hole-in-One! Peter Ågren lyckades göra sitt första HOI på hål 5 på Saint Endréol. Stort och innerligt grattis, Peter!

Vilken dag!!

En småkylig morgon förbyttes till en underbar höstdag. Utan att spela fantastiskt lyckades jag hålla ihop scoren och gjorde mina par och någon birdie. Så hände det på det 170 meter långa hål 5. Fortsätt läsa ”Saint Endréol onsdag 25 oktober”

Opio-Valbonne den 27 september

Med 43 poäng vann Seija dagens tävling. Grattis!

Det var en riktigt härlig septembermorgon på Valbonne golfbana, som skapade goda förutsättningar för bra resultat. Här uppnås vanligen mycket goda resultat.
Detta var min första golftävling på många månader. Vi tillbringade hela sommaren, över 4 månader i Finland, mestadels i Åbo/Pargas skärgård och hade bara några golfrunder med vänner. Men, kanske var det därför,  jag var så sugen på golf. Fortsätt läsa ”Opio-Valbonne den 27 september”

Säsongsstart på Opio-Valbonne den 6 september

Vinnaren på höstens första tävling blev Göran Flybring. Grattis!

Så var då golfsäsongen igång igen efter sommaruppehållet.

Jag kände mig ganska ringrostig eftersom jag inte hållit en golfklubba i mina händer sedan början av juni. Det har helt enkelt varit för varmt. Så dagen innan åkte jag till rangen på Opio-Valbonne för att slå lite bollar. Jag ville ju inte skämma ut mig på tävlingen.

Fortsätt läsa ”Säsongsstart på Opio-Valbonne den 6 september”

Säsongsavslutning på Saint Donat den 17 maj

Stort tack till Thomas för en trevlig dag och en dito lottning. Att spela med Lena Andersson, Karl Lidgren och vår lagledare, Peter Livijn, var inspirerande och trots en rejäl regnskur på sista hålet, utan paraply , blev det 42 poäng för mig och 88 poäng för laget. Vi blev dock slagna i lagspelet av lag Patrik Sundin, med lagkamraterna Eva Karlberg, Eva Björk och Kristoffer Huldt som fick 91 poäng, klart värdiga vinnare, .

Fortsätt läsa ”Säsongsavslutning på Saint Donat den 17 maj”

Cheresco Golf Club, Piemonte den 20 april

På grund av att vi startade från hål 1 och 10 och var både damer och herrar så kan Annika inte lägga ut resultaten på hemsidan. Här kommer resultaten på de som spelade bäst denna dag.

A-klassen

1:a Mats Nilsson 34 poäng

2:a Jaakko Uotila 32 poäng

3:a Ulf Johansson 29 poäng

4:a Solweig Lindell Sohlberg 29 poäng

B-klassen

1:a Gunilla Huldt 31 poäng

2:á Seija Simos 31 poäng

3:a Lisbeth Höglund och Barbro Rydell också 31 poäng men sämre spelhcp

5:a Bosse Sörensen 30 poäng

6:a Jerker Björk 28 poäng

7:a Kristoffer Huldt 28 poäng

8:a Pia Vilén 28 poäng

C-Klassen

1:a Christina Malmström 30 poäng

2.a Anna Boethius 29 poäng

3:a Eva Björk 25 poäng

4:a Lena Sörensen 25 poäng

Lagtävling:

1:a plats Lag Mats Nilsson

2:a plats Lag Ulf Sohlberg

3:e plats Lag Kristoffer

Fortsätt läsa ”Cheresco Golf Club, Piemonte den 20 april”