Golfresa till Peralada 18- 22 april 2017

Vi var 58 st glada golfare som reste till Peralada, strax norr om Girona för att umgås i 4, 5 dagar och att spela golf i 3 av dem.  Vi bodde ståndsmässigt på hotell Peralada med golfbanan precis utanför hotellet.

Evenemanget startade första kvällen med drink och god 3 rätters middag. Stämningen var hög redan vid start och det kännetecknade sedan hela vistelsen.

Vädret var strålande soligt under alla dagarna, lite kallt på morgnarna, då vi behövde flera lager av kläder, men dessa åkte sedan av längre fram på dagarna.

Vi spelade 1:a och 3:e dagen på Peralada GK och 2:a dagen på Torremirona GK, där Golf Suédois bodde och spelade för 3 år sedan.

Strålande soligt väder men det blåste ganska starkt 1:a dagen, vilket gjorde banan ganska svårspelad. Scorerna blev därav inte så höga. Vi spelade individuellt och lagtävling i mixade lag med närmst hål för damer respektive herrar.

Efter kort vila av ben och kropp efter spel var det så dags för drink och ny 3-rätters middag på hotellet. Alla var inte helt nöjda med sitt spel under dagen men god mat och flödande vin under middagen gjorde humöret ändå på topp. Prisutdelning gjordes under middagen.

Stärkta av god frukost åkte de flesta av oss dag 2 till Torremirona för golf. Några tog golfpaus och besökte i stället Salvador Dalís museum i Girona. Vi som golfade hade en fin dag på den ovanligt långa banan, där vi som kompensation fick flera extra slag. Vi spelade individuellt och närmast hål, men tävlingsledningen hade också parat ihop var och en av oss med en hemlig partner i en annan boll. Efter avslutat spel räknade vi ihop bästboll med vår partner.    Själv spelade jag jättebra golf och gick in på 38p och lyckan var fullständig när min hemliga partner visade sig vara Pia Vilén, som gick in på 37p. Det gav 2 dubbelvinster vid prisutdelningen under den efterföljande middagen!

3:e dagens spel gav scorer som blev totalt sett lite lägre, kanske pga trötthet. Vi spelade individuellt och i lag i herr- och dambollar och närmast hål. Drink och prisutdelning hölls på hotellet på kvällen då Tapio Simos blev extra hyllad för sitt Hole-in-one.

Göran hälsar välkommen sista kvällen

Därefter bussades vi alla till slottet Castell Peralada för Galamiddag i de vackra lokalerna. I glädjen över sitt HIO bjöd Tapio samtliga på ett glas Cava på slottet innan middagen. Slottets restaurang serverade oss många rätter och har tydliga ambitioner att komma med i Guide Michelin. Efter middagen besökte flera det intilliggande casinot för att pröva sin lycka.

Vi hade fantastiskt trevliga dagar tillsammans med alla glada golfvänner och själv var jag dessutom mycket nöjd att åka med 5 st flaskor gott spanskt vin som priser med hem i bagaget.

Tack klubbmästare Göran Wadsten för jättefint golfarrangemang och tack Annika Rutberg och alla andra tävlingsledare under golfdagarna för bra ordnade och genomförda tävlingar.

Vid tangenterna  /  Lena Strömgren