Vårens resa till Bra i Piemonte 18-21 april 2023.

 

Våra dagar i Piemonte var en stor succé. Några hade redan tjuvtränat på den vackra och tuffa banan Golf Cherasco när vi alla samlades för drink på tisdagskvällen. Solen sken över oss och det fantastiskt vackra Albergo Dell’Argentia där vi bodde i tre nätter. Fri placering och gissa på antalet bollar i burken blev inledning till kvällens middag. Känt kök från orten som kallas vaggan för ”slow food”. Kvällen blev lite lugn då vi ville vara i god form inför första tävlingsdagen.

Efter frukost och i strålande solsken började tävlingen i en dam- och herrklass. Fin fairway och fina greener på plussidan, långa hål och tjock, lurig och lurvig ruff på minussidan. Det fanns också dammar som slukade ett flertal bollar.

 

Vinnare av lagpriset var lag Solweig Sohlberg med Pia Lisjö, Christina Malmström och Caroline Wallin.

Under middagen som gick i golfens tecken blev det placering i dam- och herrbord. Spänningen steg inför Annikas prisutdelning med support av Lasse, som också valt goda viner från trakten. Resultatnivån var inte den allra högsta så förutom Solveig blev det nog överraskande utdelning från prisbordet för flera. Lena och Ben sysselsatte oss också under middagen med en liten lagtävling. Så det blev vinstchanser även där.
Sista dagens tävling gick som sig brukar i A, B och C-klass. Trots hotfull väderprognos klarade de flesta sig från åsk- och regnskur men några kom in blöta men ändå glada. Samling och eftersnack på hål 19 togs inomhus.

Så avslutningsvis grand final med uppklädda gäster och femrättersmiddag. Vi fick njuta av det bästa från regionen och drycker därtill. En liten överraskning var de fina keramikhållarna till placeringskorten som var en gåva från Ben som enligt familjetraditionen gjort dom själv.

Prisutdelning från sista dagen och en fortsättning i baren blev en härlig och kamratlig avslutning på denna resa. Arrivederci Piemonte- vi ses igen i höst!