Tävlingsledning

Tävlingsledare Tel:
Annika Rutberg +46 70 894 11 66
Bitr. tävlingsledare Tel:
Thomas Olsson  +33 7 63 70 96 82
Seija Simos +358503390903
Ulf Sohlberg +46 709 90 00 46
Lena Stavefeldt-Hansson +46 708 76 80 08

 

Annika Rutberg – tävlingsledare

Vi köpte vår lägenhet här i Antibes 2004 och ju äldre barnen har blivit desto mer tid tillbringar vi på Rivieran. Jag och min man Lasse är sedan 4 år skrivna i Frankrike. Mitt golfande började för c: a 20 år sedan och jag har varit medlem i Golf Club Suédois sedan 2009. Jag är utbildad sjuksköterska, men i takt med att familjen växte med fyra söner och en resande man var jag tvungen att sadla om och har sedan 1984 arbetat inom finans/bankbranschen. Jag har också en fastighetsmäklarexamen i bagaget. Under åren 2002–2008 när vi bodde i London drev jag en cateringfirma då matlagning är ett av mina stora intressen.

Vi har kvar en fot i Stockholm dels i en lägenhet, dels ett sommarboende på Orrön i Stockholms skärgård där vi tillbringar tiden med våra barn och fem barnbarn. I Sverige är jag medlem i Wermdö Golfklubb utanför Stockholm.

Hösten 2016 blev jag tävlingsledare och ansvarig för tävlingarna i Golf Club Suédois, vilket har varit mycket roligt och givande men bitvis också relativt tidskrävande. Det positiva är alla det trevliga medlemmar som jag lärt känna under åren och alla uppskattande ord man fått på vägen. Våra golfresor är också en väldigt positiv del i vår verksamhet där vi får möjlighet att spela golf och umgås i nya miljöer.

 

Thomas Olsson – ny biträdande tävlingsledare fr.o.m. hösten 2022

Jag heter Thomas Olsson och har spelat golf i hela mitt vuxna liv. Första rundan var på Koberg utanför Trollhättan på 70-talet. I yrkeslivet har jag jobbat med IT & Telecom och min familj och jag har flyttat runt i världen, något som lett till att det har blivit en hel del golf på både charmerande, men också udda banor. Golfen för mig har alltid varit väldigt social – genom den har vi träffat många trevliga människor som vi haft mycket kul med och som har blivit vänner för livet.

Vi hittade vår ”pärla” på Rivieran i Anthéor 2002 och sedan 2019 är vi bosatta här. Sommaren tillbringar vi på svenska västkusten i vårt hus på Fisketången. Våra två vuxna barn bor i Stockholm och snart ska vi bli morföräldrar.

Min premiär med Golf Club Suèdois skedde på Saint Donat våren 2019 och varje onsdag under vår och höst har jag försökt prioritera klubbens tävlingar. Alltid lika roligt och även här har vi träffat många trevliga ”goa gummor och gubbar”.

Därför känns det roligt att ta mig an rollen som spelledare i Var under fr.o.m hösten 2022.


Ulf Sohlberg – biträdande tävlingsledare

Efter många semestrar på Rivieran köpte vi egen bostad i Juan Les Pins 2010. Jag och min fru Solweig är båda mycket intresserade av golf och därför var det en självklarhet för oss att vilja vidga vyerna för golfen på Rivieran. Vi ansökte därför samma år om medlemskap i Golf Club Suedois.

Som medlemmar i klubben har vi fått uppleva och upplever fortfarande så mycket roligt tillsammans med nyvunna vänner, trevliga golfare, tävlingar, luncher, resor, middagar etc etc.

Då jag tillfrågades om uppdraget som biträdande tävlingsledare kändes det självklart att man ville vara med och bidra. Uppdraget i sig medför att man blir en än mer offentlig person i klubben och vinsten med det är att man bl a lär känna ännu fler medlemmar.

Tiden går och idag är jag pensionär och sedan några år också morfar och farfar till 4 barnbarn. Tiden som yrkesverksam inom försäkrings/- och telekombranschen samt familjeföretaget Mäklarhuset i Uppsala känns numera väldigt avlägset.

Vi är fortsatt fritidsboende i Juan Les Pins emedan vår fasta adress har blivit Älgö, Saltsjöbaden sedan 2020. Vi är också medlemmar i Saltsjöbadens GK.

 

 

Seija Simos – biträdande tävlingsledare

Vi har haft en lägenhet I Cannes, nära golfbanor, sedan 2010. Vi bor cirka 8-9 månader i Cannes, men somrarna tillbringar vi mestadels i Åbo skärgård.
Jag har spelat golf över 30 år. Vi var ett gäng av 10 aktiva, golfsugna damer, som ville utveckla sig i spelet och golf tog oss med sig. Jag och min make Tapio kom med i Golf Club Suédois ganska snabbt efter vårt permanent boende I Frankrike, dvs 2015. I dag är vi medlemmar i Old Course Cannes sedan två år och i Käinby Golf Club i Helsingfors sedan 32 år.
Jag är utbildad civilekonom från Finska Handelshögskolan i Helsingfors och har arbetat större delen av mitt arbetsliv inom finans-och bankbranschen, i Finland och i Sverige, men även i Tyskland under min studietid. De sista 18 arbetsåren var jag anställd  i Handelsbanken. Jag hade glädje och äran att kunna bidra från början, när bank- och försäkringrörelsen i Finland startades. Jag har även mycket goda minnen från mina arbetsår i Stockholm, Kungsträdgården.

 

 

Lena Stavefeldt-Hansson – biträdande tävlingsledare

Jag och min man Henrik har verkligen blivit mycket väl och varmt emottagna till gemenskapen i Golf Club Suédois under dessa år. Tycker det är helt fantastisk att veta att det är en väl arrangerad tävling varje onsdag, där vi får spela med andra trevliga och glada medlemmar!
När jag blev tillfrågad om att hjälpa till som biträdande tävlingsledare från och med i vår tackade jag omedelbart ja.

Jag har spelat golf sedan 1975 då jag var stationerad i New Delhi. Jag har bott i Lausanne, New York och Hongkong.  Jag började mitt yrkesliv på SAS som flygvärdinna i några år innan jag fortsatte med en rad andra roliga jobb på SAS.

De senaste 25 åren har jag jobbat som inköpare på vårt eget företag inom modehandel. Vi jobbade mycket med Frankrike så det blev många resor hit innan vi köpte vår lägenhet i Cannes 2012.

Idag är jag medlem i Saltsjöbaden och i Båstad Golfklubb och jag har 17,9 i handicap. Slutade jobba 2016 och har nu tid med mera golf. Härligt!