Julhälsning från tävlingsledningen

Hej kära golfvänner,

Hösten har bjudit på ett väldigt varierat väder, det var otroligt fint i september och halva oktober, men resterande delen av oktober och november har varit ovanligt regnigt och vi har tyvärr fått ställa in två tävlingar och dessutom flyttat flera tävlingar p g a golfbanornas dåliga skick. Vi har trots det sett stor uppslutning på våra tävlingar och vi har också haft nöjet att välkomna flera nya medlemmar på våra arrangemang.

Som ni alla vet är vi mycket beroende av våra generösa sponsorer som sponsrar luncher och i vissa fall prisbordet. Ett stort tack till höstens sponsorer som var SBK MOVING/SBK STHLM-FRANCE, KNIGHT FRANK, BIL, DANSKE BANK, GAN, NYKREDIT samt våra finska medlemmar.

2019/2020 är vi 40 deltagare i KM Matchspel, vilket är väldigt roligt. På hemsidan finner ni också den aktuella ställningen, där just nu de flesta har kommit till kvartsfinal.

KM äkta makar spelades på Saint Donat, i år segrade Solweig Lindell-Sohlberg och Ulf Sohlberg.

I år vann vi över danskarna i årets Nordic Cup så nu har vi tagit tillbaka bucklan.

Under hösten har vi också genomfört en golfresa till Bogogno i Italien, där vi under två dagar spelade golf på en fantastisk anläggning och vädergudarna bjöd på både regn och sol

Kavaljersgolfen som sponsrades av Danske Bank med 78 startande spelades i strålande solsken och vanns av Gerda Böcklinger och Lasse Seiz med hela 45 poäng.

Ärtor och Punsch som i år sponsrades av Nykredit attraherade i år hela 100 spelare vilket är rekord för denna tävling. I år vann Gunilla Huldt och Mike Hallerström. Ett stort tack till Gerda, Leif, Anna och Anders som serverade soppan.

Det är också väldigt tillfredsställande att se att golfklubben fortsätter attrahera nya medlemmar vilket är en nödvändighet för vår fortlevnad, då många äldre medlemmar väljer att flytta tillbaka till Sverige.

Jag hoppas också att ni är flitiga användare av vår hemsida golfclubsuedois.se där ni hittar all relevant information och reportage från våra tävlingar och resor.
Som ni förmodligen känner till så införs det världshandicap fr o m 1 mars 2020. Ni kan läsa om detta på vår hemsida.

Tävlingsprogrammet för våren är nu klart och finns på GCS hemsida, första tävlingen är den 15 januari på Grande Bastide och sen är vi i full gång till den 14 maj. Jag har fördelat tävlingarna på 11 olika banor i PACA området.

Vårens resa går den 16–18 april till San Remo i Italien och info kommer snart att skickas ut separat.

När det gäller spel från röd tee för herrar 75 plus så har vi bestämt att de herrar som tidigare har anmält att de vill spela från röd tee får fortsätta med det utan att behöva anmäla det igen. De som fyller 75 år 2020 eller sådana som inte tidigare är anmälda och vill spela från röd tee anmäler det till mig via mail annikarutberg@gmail.com

Jag vill tacka mina biträdande tävlingsledare, Lise, Eeva, Lena, Ulf och Sven för den stora arbetsinsats de har lagt ner under hösten.

Ett speciellt tack till Sven som har varit tävlingsledare de senaste två åren och som nu valt att sluta som tävlingsledare för att koncentrera sig på sitt engagemang som sponsoransvarig.

Dessutom vill jag tacka Gerda för det fina arbetet hon lägger ner som klubbmästare.

Slutligen vill jag tacka alla er som, med glatt humör, kommer och spelar på våra tävlingar och dessutom önskar jag er alla En riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Hälsningar
Annika