Annikas sommarhälsning juni 2023

Hej alla medlemmar,

Våren bjöd på fantastiskt väder, januari och februari var mycket bättre än normalt medan i mars och april fick vi dras med en hel del blåst men vi slapp ställa in några tävlingar. Det är fortsatt god uppslutning på våra tävlingar och vi har haft nöjet att välkomna många nya medlemmar på våra arrangemang.  Som ni alla vet är vi mycket beroende av våra generösa sponsorer som sponsrar luncher och i vissa fall prisbordet. Ett stort tack till vårens sponsorer som var Wretman och Stadsbudskontoret.

Peter Ågren, vinnare av KM Slagtävling 2023

Jaakko Uotila

Mats Nilsson och Barbro Rydell

Janne Norder

Mästarnas Mästare, Gerd Böcklinger och Bjørn Malmbekk

Finalen i KM matchspel spelades mellan Mats Nilsson och Jan-Erik Norder där Jan-Erik avgick med segern. Klubbmästerskapen spelades som vanligt över 36 hål med första dagen på Riviera Barbossi och andra dagen på Old Course. Damklubbmästare blev Eeva Piitulainen och herrklubbmästare blev återigen Peter Ågren. Eeva Piitualinen blev även klubbmästare i seniorklassen damer och klubbmästare herrar senior blev Jaakko Uotila. Vi har också spelat KM Äkta Makar som vanns av Barbro Rydell och Mats Nilsson. Vi har även spelat en tävling som vi döpt till Mästarnas Mästare som vi spelade i en dam och en herrklass. De som kommit 1: a, 2: a eller 3: a någon gång under hösten 2022 och våren 2023 bjöds in att spela denna tävling. Vinnare i damklassen blev Gerda Böcklinger och vinnare i herrklassen blev Björn Malmbekk.

Under våren har vi också genomfört en golfresa till BRA i Italien, där vi spelade på Golf Club Cherasco och vi fick uppleva två härliga golfdagar i strålande sol.

Det är väldigt tillfredsställande att se att golfklubben fortsätter attrahera nya medlemmar vilket är en nödvändighet för vår fortlevnad, då många äldre medlemmar väljer att flytta tillbaka till Sverige.
Jag hoppas också att ni är flitiga användare av vår hemsida golfclubsuedois.se där ni hittar relevant information och reportage från våra tävlingar och resor.

Tävlingsprogrammet för hösten är nu klart och finns på GCS hemsida, första tävlingen är den 6 september på Valbonne och sen är vi i full gång till den 13 december.

Höstens resa går av stapeln den 3–6 oktober, inbjudan har skickats ut separat.

Till våra nya medlemmar vill jag informera om att vi har en tävling på hösten som heter Kavaljersgolfen. Det innebär att de kvinnliga medlemmarna bjuder upp en man, dock ej sin egen man/partner och då spelar man bästboll på Grande Bastide tillsammans med den man bjudit upp. På kvällen blir det middag och vi återkommer med detaljer om var den kommer att vara.  Denna tävling sponsras av Thomas Dafgård och brukar vara mycket populär.

I år är det 30 år sedan Golf Club Suédois bildades av några svenska golfentusiaster. Vi tänkte fira det med en golftävling på Grande Bastide den 15 november och den 17 november kommer vi bjuda in till jubileumsmiddag. Vi hoppas så många som möjlighet kan vara med på detta jubileum

Vi fortsätter att ha den regeln att om man fyller 75 år i år eller redan uppnått denna ålder så kan man få byta från gul till röd tee och vice versa inför varje tävling. Förutsättningen är att man meddelat tävlingsledaren senast i samband med anmälan till tävlingen dvs i de flesta fall senast lördagen kl. 18:00 innan tävlingen äger rum. Om man inte informerat om detta så gäller den tee man har spelat på gången innan.

 

Solweig Lindell-Sohlberg

Mike Kannberg  

Jag är glad att kunna presentera Solweig Lindell Sohlberg och Mike Kannberg som nya biträdande tävlingsledare och som börjar i höst. Både Solweig och Mike är välkända av många av er i klubben och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med dem. Jag vill också tacka mina biträdande tävlingsledare, Ulf Sohlberg, Seija Simos, Thomas Olsson och Lena Stavefeldt Hansson för den stora arbetsinsats de har lagt ner under våren. Ett speciellt tack till Ulf och Lena som har varit tävlingsledare de senaste 4 åren, men som nu slutar.

Dessutom vill jag tacka Lena Andersson för det trevliga samarbetet vi har och för det fantastiska arbete hon gör för klubben med resor och andra klubbarrangemang.
Slutligen vill jag tacka alla er som, med glatt humör, kommer och spelar på våra tävlingar och jag önskar er samtidigt en riktigt härlig och solig sommar.

Hälsningar

Annika

Tävlingsledare