Herrdag – Roquebrune, 11 maj 2018

Efter en vädermässigt trist vår med flera inställda tävlingar, bland annat vårt första försök till herrdag, blev det äntligen dags för 20 glada och laddade herrar att besöka Golf de Roquebrune. Strax utanför Frejus ligger denna vackra anläggning. Banan, som flera av oss aldrig besökt tidigare, visade sig vara både trixig och krävande. Själv valde jag att åka bil och det kändes som ett klokt beslut eftersom flera hål var ”blinda”. Då kom bilen väl till pass för att åka fram och se vad som befann sig bakom kröken eller krönet.

Jag hade en sådan där dag då det mesta gick min väg. Slag som såg ut att gå i en bunker studsade förbi och puttar satt som aldrig förr. Med andra ord hade jag en strålande runda som slutade med 40 poäng. Mycket tack vare mina härliga bollkamrater Bosse S, Per D och Jaakko U. Bosse blev dessutom min spritsponsor när jag lyckades göra en birdie.

Grattis också till Sten Malmström som vann närmast pin. Bra gjort!

Efter avslutad runda fick vi en utmärkt lunch och gott vin. Jag kan varmt rekommendera ett besök på denna fina golfanläggning.

/Jerker Björk