Damdag – Valescure, 22 mar 2019

Vi var 18 glada damer som träffades den 22 mars på Valescure golfbana. Solen sken redan på morgonen och vi kände att vi skulle ha i alla fall tur med vädret, när vi gick ut på första tee.
Jag tycker mer och mer om banan varje gång när jag spelar på Valescure. Hålen är ganska korta, men på varje hål möter du svårigheter av varierande slag med bunkrar, bäck, damm och även en väg som går mellan tee och green på ett par tre hål. Dessutom får du många extra slag – troligen pga. alla dessa svårigheter.
Vi hade både individuell poäng bogey och lagtävling, utan Petra (den kvinnliga kollegan till Pedro) eftersom alla var ”tre-bollar”. Vår boll bestod av Eva B, Marta och undertecknad (Eeva P). Vi spelade med varierande lycka. Mina puttar på de snabba greenerna blev bättre och bättre, vilket resulterade i hela 37 poäng – och den första handicapsänkningen på länge. Tillsammans med mina lagkamrater kammade vi hem lagpriset också. Gunilla Huldt fick andra priset och närmast pin på hål nr 5, Maj-Britt Boström fick tredje priset.
Efter tävlingen bjöd Golf Club Suédois på en god lunch och Gerda delade ut passande priser till oss damer. Före tävlingen hade hon också fixat samåkningarna. Tack, Gerda, för en lyckad dag – igen!

Eeva P