Humle – Roquebrune, 08 maj 2019

Många var säkert förvånade över att se mig som vinnare genom det bästa resultatet på onsdagsgolfen på Roquebrune, 39 poäng – men mest förvånad var nog jag själv. Vi hörde från den lokala värden att det är en mycket svår bana innan vi begav oss ut. Och med många dolda utslag och med minst lika många dolda inspel mot green bjöd ju banan på många utmaningar. Men när man har en bra dag har man medstuds, stolpe in etc. och bollarna trillade in på green på nå’t konstigt sätt och oftast i hål utan för många treputtar.

Men golfare är ju ett lustigt släkte…. Det jag minns mest var ett långt par 4 hår där jag lyckades ta mig strax över green på andra slaget, någon centimeter in i lättruffen, lyfter in bollen en meter från koppen, och skall bara fullborda fyrapoängaren (dubbelslag) genom att enkelt förpassa bollen i hål. Missade putten, missade returen också (!) men lyckades till slut få i bollen på en treputt :-(. De övriga 17 hålen förbleknar i minnet av “tänk om bara…..” Men sådan är golfen – och golfaren.

Banan var trevlig tyckte vi i bollen, Marianne, Gunilla, Per och jag – kuperad och omväxlande och med greener som inte var superhala, om än ondulerade bland.

Jag har stor sympati för Lena och Henrik i tävlingsledningen där till att börja med scorekorten var fel, lite stressigt blev det, men ”tout est bien qui finit bien” Tack Lena för jättefint jobb!! Och humöret var på topp när vi fick njuta en typisk fransk lammanrättning med potatisgratäng och gott vin som ju inte blev sämre av att Humle Kapitalförvaltning sponsrade hela kalaset och Erik Hermansson presenterade företaget på ett trevligt, “icke-säljande” sätt.

Tack alla för en trevlig dag och för mitt sänkta hcp – är nu under 20 igen! – Kul!

Bästa hälsningar,
Håkan Gershagen