Nykredit – Ärtor & Punch – La Grande Bastide, 06 nov 2019

Den 6:e november spelade vi 100 spelare i tävlingen Ärtor och Punsch på La Grand Bastide och det var en härlig dag. Banan var bra men något fuktig och det blev svårare att träffa bollen i den korta ruffen. Vi hade en trevlig boll med Lena Stavefeldt Hansson, Ulla Pilhage och Jan-Erik Lilloe.

Lena slog rakt och långt och av henne lärde jag mig genom observation den dagen att högerbenet kan ju ”skjuta ifrån” under nersvingen. Mycket bra! Av Ulla lärde jag mig att ha järnkoll på extra slagen inför puttarna och Ulla sa…”Mike fokusera extra nu för du skall nu putta för en 3-poängare!”

Jag vill tacka Annika som motiverade mig att spela denna dag för att jag hade mer eller mindre lagt av med golfen pga att jag oftast fick runt 15 poäng per runda under de senaste 2 åren. Kanske för att jag tittat på YouTube golf en hel del under 2019 så verkar det ha lossnat. Denna dag blev det 34 poäng för mig och högst poäng den dagen och jag vann en enorm pokal för Ärtor och Punsch Golf 2019. Tack till laget för kanon-stämning som säkert ledde till resultatet.

Ärtsoppan och punchen, nerkörda från Sverige, var fantastisk god och gick åt som smör i solsken. Ärtsoppan serverades av utklädda Gerda, Anna, Anders och Leif. Stort tack till sponsorerna Nykredit och arrangörerna!!

Mvh
Mike Hallerström