Onsdagsgolf – Old Course, 22 jan 2020

Først vil jeg takke Ulf for et kjempeflott arr. på en utrolig flott bane og golfklubb. Og ikke minst for at Ulf tok meg med som etteranmeldt. Selv ble jeg svært overrasket i dag da jeg vant turneringen. Jeg har knapt spilt slaggolf tidligere, og jeg ble psykisk i ubalanse i starten av eget elendige spill, for eks lå jeg 60 m fra greenen etter to slag på første par 5 hull og måtte føre opp hele 10 slag før ballen lå i koppen🥴. Viktigheten av nærspill er jo undervurdert.
Men etter hvert kom solen frem, humøret steg og det samme gjorde spillet til tross for at 18 hull er uvant for en forfrossen nordgrabba og hobby golfer som meg.
Den duggfriske kalde ølen på terrassen etter runden var den beste hittil i mitt liv. Terrassen som badet i sol var fantastisk og det samme var maten og betjeningen.
Jeg er svært positivt overrasket over alle trivelige, positive inkluderende menneskene jeg har møtt i GCS, dette er kulturell og sosial brobygging mellom de nordiske landene i praksis. Jeg begynte så smått å spille litt golf for 20 år siden, 5-6 runder pr. År og gjorde det som en « investering» mao en pensjonist forberedende aktivitet.
Nå er jeg nyslått pensjonist som vinterstid flykter fra mørke, kalde Norge / Bergen med 320 dager med regn. Nå oppdager jeg hvor flott golf som aktivitet er, både for å holde seg i form og ikke mist treffe mange nye, hyggelige mennesker.
Selv om jeg må svært tidlig opp for å krysse Nice i morgenrushet for å rekke fremmøtte kl 09, gjør jeg det med glede for å få med meg de flotte turneringene og treffe nye, hyggelige nordboere.

Etter min mening burde driften av GCS vært subsidiert over våre lands helsebudsjett. Skottland har forstått det, der finnes hundrevis av kommunale golfbaner hvor gjerne 3 generasjoner spiller sammen.

En stor takk til Ulf og dere andre frivillige som driver GCS som åpner opp for alle nordboere, skaper en arena for god mosjon, sosial hygge og nasjonal brobygging mellom de nordiske landene.
Gleder meg allerede til neste onsdag.

Sportlig hilsen Bernt Bjørnsen
Bergen / Mont Boron