SBK Moving – La Grande Bastide, 11 sep 2019

Efter ett tre månders speluppehåll var det då dags för SBK’s tävling på
Grande Bastide.
Vår boll bestod av tre äldre herrar, nämligen Lasse Rutberg, Nils Jacob Moen och jag själv. Fjärde man var en yngling vid namn Fredrik Hegner från SBK. Förväntningarna var som vanligt vid SBK`s tävlingar högt uppskruvade. Förplägnaden med söta tjejer som trugar i en både Jäger och Rosé på banan ger en optimal blandning av skärpa och muskelavslappning.

Unge Fredrik är en sån där låghandikappare som slår skruv på sig själv i slagen. Varvid vi tvingades införa en lokal regel i bollen: ”Boll som slås ut i en kommun måste återfinnas i densamma för att räknas”.

Spelet löpte på bra för alla i bollen och eftersom det även var lagspel kunde vi peppa varandra. Mot slutet började vi förstå att det var något kul på gång. På 16:e carrar Fredrik 1dm från hålet och rullar i för HIO. Själv har jag en mera ödmjuk inställning och carrar 2dm från hål och får nöja mig med par. På 18:e provar Fredrik på dagens hattric. 17:e ligger tom så varför inte gå via dess dam-tee och därifrån en chip 2 meter från flaggan….

Kul runda, trevliga spelkamrater och med SBK som sponsor blir det gärna bra! När man nu i efterhand studerar resultatlistan måste man dock fråga sig vad herrar Sundin och Hegner gör på SBK. Spelar dom bara golf?

Magnus Ahnmé
(åratals kämpande med hcp-höjningar helt förgäves)