Säsongstart – Opio-Valbonne, 04 sep 2019

Idag var det så dags för höstens första tävling. Men inte var det mycket höstkänsla precis. Det var en strålande sommardag, det började kännas riktigt varmt redan efter en timme ute på banan. Jag blev lottad tillsammans med Jan Källenius, Janne Norder och Per Dahlstedt, och vi tillbringade några mycket trevliga timmar tillsammans ute på banan.

Det var shotgunstart och vi startade på hål nr 16, och det började väldigt bra för min del med par direkt på första hålet. Och på den vägen fortsatte det – på de 7 första hålen lyckades jag göra 5 par. Det blev naturligtvis lite missar här och var undervägs (bl.a. gjorde jag en pilsnerboll) men jag fick trots allt ihop 8 par totalt på rundan, och det är ju inte riktigt likt mig. Den mest minnesvärda var nog på 12:e hålet där jag slog bunkerslaget rakt i hålet och räddade par på så sätt. Så detta gav mig nu den angenäma och ovanliga uppgiften att sänka mitt handicap!

Jag vill tacka mina medspelare i bollen för en trevlig runda och för deras uppmuntrande tillrop, och ett stort tack till tävlingsledaren Lise Lilloe (och Jan-Erik) för utmärkt arrangemang.

Göran Flybring