Wretman – Cannes Mougins, 27 mar 2019

Poängbogey med A-, B- och C-klass samt lagtävling. Kanonstart. 79 spelare.

Med stor spänning och viss nervositet gick jag hemifrån ner till banan. Jag hade bara spelat en gång tidigare i år p g a jul o nyår hemma i Sverige och sedan en mycket angenäm 60 dagars resa jorden runt per båt och flyg.

Några bollar på driving rangen och några övningsputtar innan det var tid att ge sig ut till 15’s tee för att starta tävlingen individuellt och i lag. Mina trevliga medspelare var Torbjörn Skiöld, Jan Hammarlund och Hans Lidgren.

Jag började bra med en chip i hål. Par! Sen gick det av bara farten. På hål 17 låg jag efter 2 slag strax framför dammen och lyckades även där chipa i kopp – över vattnet. Birdee! Det var min första birdie på det hålet, banans svåraste hål, index 1.

Sedan blev det mer normalt spel med några bommade hål. Till slut fick jag ihop 37 poäng, vilket räckte till för att få Törnebohms vandringspris.

Framgången har jag att tacka mina trevliga lagkamrater för och den trevliga och vackra banan, där trutarna obesvärat vandrar på fairways och fiskarna lugnt simmar i dammarna. Men framförallt var turen på min sida denna dag.

Efter spelet samlades alla för att njuta av rikligt med dryck och tilltugg som Wretman Estate stod för. Johan Wretman presenterade själv den snabbt växande verksamheten. Företaget ligger långt framme på listan över snabbast växande företag och är den största svenska mäklarbyrån i Frankrike. Därefter presenterade Fredrik Aspegren Wretman Invest innan Annika Rutberg förrättade prisutdelningen.

Stort tack till tävlingsledningen, som gör ett mycket bra jobb.

Anders Tollstén