Scandinavisk Damtävling – Opio-Valbonne, 24 apr 2017

Tack för en härlig tävling och trevlig arrangemang

Ester tog initiativet till en skandinavisk damtävling. Vilken bra idé! Vi var 11 entusiastiska danska och 13 svenska damer. Några norska damer var anmälda men kunde tyvärr inte vara med.

Efter en kall och uppfriskande morgon blev det en härlig vårdag, solig och vacker.

Jag fick förmånen att spela med Ester, Mette och Kerstin. Vi hade mycket trevligt, och en hel del skratt åt lite språkförvirringar. Ester, dagens vinnare, spelade fantastisk bra, framförallt hennes drivar var helt otroliga. Även Mette och Kerstin imponerade med sina fina slag och inspirerade mig till bra spel de sista 9 hålen.

Efter avslutat spel hade Ester ordnat med en god lunch – loup de mer, och ett glas vin. Stämningen var hög runt borden och det hördes många glada skratt. Det är trevligt med damtävlingar.

Kerstin med Karolin (dagens sponsor)

Dagens sponsor Karolin Carnevale berättade om sin verksamhet och vi blev alla lite nyfikna att testa en behandling hos henne. Hon betonade att vår skandinaviska hud behöver lite extra omtanke, speciellt när vi vistas i den franska rivierasolen. Tack Karolin för din sponsring.

Så kom prisutdelningen. En trevlig idé var, att alla som gjorde birdie denna dag blev uppmärksammade och fick var sin golfboll. De svenska damer tog hem närmast pin och längsta drive priser men den stora vinnaren var som redan nämnd Ester, tät följd av undertecknad (35 poäng för båda).

Vi var alla överens om att detta ska bli en tradition . Det är de svenska damernas tur att ordna tävlingen nästa år och då hoppas vi få med både norska och finska motståndare och att det kan bli en kvinnlig landskamp.

Plats  Namn Klubb  Poäng
1  Ester Falck GCD 35
2  Gerda Böcklinger GCS 35
3  Helle Aanestad GCD 34
4  Margit Davidsson GCS 33
5  Inger Rask GCD 33
6  Mette Aaby GCD 33

 

Gerda