Tävlingar

Golf Club Suédois (GCS) arrangerar tävlingar varje vecka från september till maj. Läs mer om våra tävlingsarrangemang!

Här nedan publicerar vi korta reportage från tävlingarna.

SBK Moving – La Grande Bastide, 12 sep 2018

Den 12 september, en strålande dag med dom bästa förutsättningarna för en bra och trevlig golftävling på Grand Bastide. Kanonstart kl. 08.30. Till en början lite lätt dagg på fairway. Allteftersom steg temperaturen så svetten lackade. Nu gällde det att dricka mycket och regelbundet för att orka med. Vår sponsor för dagen hade dukat upp ordentligt och bjöd frikostigt på både dryck och tilltugg. För egen del besökte jag dem både 1 och 2 gånger för att få det energitillskott kroppen behövde.

Läs mer.

Säsongstart – Saint Donat, 05 sep 2018

Äntligen är vi igång igen!

 

Premiären för höstsäsongen var på Saint Donat och en underbar dag avslutades med en gemensam lunch på klubbhuset. GCS bjöd på vin med Ceasarsallad à la Annika och alla njöt i solen. Läs mer.

Säsongsavslutning – Saint Donat, 16 maj 2018

I onsdags hade vi säsongsavslutning på Saint Donat. Vädret var strålande bra med sol, lätt bris och en behaglig temperatur. Lottningen spelade oss i min boll ett spratt då vi alla hade samma första initialer, 4*L , bestående av tre gånger Lars och en Leif. Det hela förlöpte dock bra då det oftast var flera som svarade samtidigt på tilltal. Läs mer.

Herrdag – Roquebrune, 11 maj 2018

Efter en vädermässigt trist vår med flera inställda tävlingar, bland annat vårt första försök till herrdag, blev det äntligen dags för 20 glada och laddade herrar att besöka Golf de Roquebrune. Strax utanför Frejus ligger denna vackra anläggning. Banan, som flera av oss aldrig besökt tidigare, visade sig vara både trixig och krävande. Läs mer.

Stadsbudskontoret – Taulane, 09 maj 2018

Småkaldt og fuktig vær møtte de 56 medlemmene som denne onsdagsmorgen stilte opp på Château de Taulane. Noen hadde kommet dagen før for å få en «innspillsrunde», men tordenvær og kraftig regn satte en stopper for gjennomføringen. Läs mer.

Fransk Bostad – La Grande Bastide, 25 apr 2018

Fransk Bostad med Lisa, Julia och Per hade sponsrat dagens tävling, som det visade sig var tionde gången, som alltid en mycket trevlig sammankomst, idag med nästan 80 deltagare. Fransk Bostad bidrog med ett alternativt prisbord som inte bara bestod av de traditionella vinflaskorna utan även av förstklassiga målningar utförda av Per och Lisa.
Läs mer.

Skandinavisk Damtävling – Opio-Valbonne, 24 apr 2018

27 skandinaviska damer samlades på Opio Valbonne i en shotgun start 9.00, med många härliga tävlingsmoment. Vi tävlade i en individuell poängbogey, lagtävling, NP på hål 2 & 18, samt längsta drive på hål 8. Dessutom var det en lagtävling där det räknades ut om damerna från den danska klubben var bättre än damerna från GCS. Läs mer.

Damgolf – Saint Donat, 13 apr 2018

Turdag får vi kalla denna härliga fredag. 7.30 satt jag klar och väntade på Eeva Piitulainens mejl.
Det kom och där var det kortfattad och klar information.” Banan är öppen. Elvagnar är tilllåtna. A tout à l’heure.
Läs mer.

KM 2018 – La Grande Bastide / St. Donat, 04-05 apr 2018

Första veckan i April är en högtid för oss golfare. Vi får själva spela Golf Club Suédoise KM och följa Masters på Augusta.

Vi fick vädermässigt både regn och sol. Banorna Grand Bastide och Saint Donat var svårbemästrade. Greenerna var både tröga respektive snabba och det gällde att ställa om mellan de två dagarna.

Läs mer.

Påskgolf – Opio-Valbonne, 28 mar 2018

Ett sextiotal trogna medlemmar hade samlats till påskgolf på Valbonne. Redan namnet påskgolf klingar exotiskt i en upplännings öron, van vid snö och kyla. Solen värmde sakta upp oss och banan från 10 grader vid kanonstarten kl 0900. Läs mer.

Nykredit – Saint Donat, 21 mar 2018

En härligt frisk och kall morgon mötte oss på St Donat. Jag såg fram emot golfspel idag då det var ett tag sedan klubborna svingades. Vi startade på hål 12, och med i bollen hade jag ett antal trevliga golfkamrater; Ulf Contman, Karl Lidgren samt Svante Lundbrink. Positivt att det var lagtävling så att stämningen i bollen höjdes ytterligare. Läs mer.

Onsdagsgolf – Opio-Valbonne, 07 mar 2018

Nyss anländ från den kalla och snöiga nord såg jag fram mot onsdagstävlingen på Opio Valbonne. Väderprognosen för onsdagen spådde blå himmel, måttlig vind och runt 15 grader och just så blev det när vi, ett 50-tal förväntansfulla spelare, mötte upp för dagens poängbogey med shotgunstart. Läs mer.

Onsdagsgolf – Claux Amic, 21 feb 2018

Solen mötte 29 glada golfare denna onsdagmorgon på en bana i härlig natur. Ljuvligt att se rådjuren springa över fairways när vi spelar, en helt annorlunda miljö jämfört med golfbanorna närmare kusten. Läs mer.

Onsdagsgolf – Saint Donat, 14 feb 2018

I foajén till Saint Donats klubbhus satt dagens tävlingsledare Jerker Björk och delade ut scorekort. Den tidiga morgontemperaturen var endast några få grader över nollan men vid första start halv elva sken solen från en klarblå himmel och temperaturen hade nått mera behagliga nivåer. Läs mer.

Onsdagsgolf – La Grande Bastide, 07 feb 2018

Morgonen är sval och mörk när vi kör upp till Grand Bastide för vår säsongsdebut. Solen börjar värma lite när fyrbollen med Lasse Gullström, Lasse Pitulainen , Peter Vilén och jag promenerar till10:ans tee för att slå ut. Och det gjorde jag, out of bounds.
Läs mer.

Säsongstart – La Grande Bastide, 17 jan 2018

Kära golfvänner, på 2018s öppningsgolf strålade solen från klarblå himmel ner på mig och alla mina medspelare. Det var dock riktigt blåsigt! Det var nästan så att man fick hålla i sig i vindbyarna. Vagnarna välte ideligen, och bollarna var svåra att styra. Läs mer.