Tävlingar

Golf Club Suédois (GCS) arrangerar tävlingar varje vecka från september till maj. Läs mer om våra tävlingsarrangemang!

Här nedan publicerar vi korta reportage från tävlingarna.

Damgolf – Saint Donat, 13 apr 2018

Turdag får vi kalla denna härliga fredag. 7.30 satt jag klar och väntade på Eeva Piitulainens mejl.
Det kom och där var det kortfattad och klar information.” Banan är öppen. Elvagnar är tilllåtna. A tout à l’heure.
Läs mer.

KM 2018 – La Grande Bastide / St. Donat, 04-05 apr 2018

Första veckan i April är en högtid för oss golfare. Vi får själva spela Golf Club Suédoise KM och följa Masters på Augusta.

Vi fick vädermässigt både regn och sol. Banorna Grand Bastide och Saint Donat var svårbemästrade. Greenerna var både tröga respektive snabba och det gällde att ställa om mellan de två dagarna.

Läs mer.

Påskgolf – Opio-Valbonne, 28 mar 2018

Ett sextiotal trogna medlemmar hade samlats till påskgolf på Valbonne. Redan namnet påskgolf klingar exotiskt i en upplännings öron, van vid snö och kyla. Solen värmde sakta upp oss och banan från 10 grader vid kanonstarten kl 0900. Läs mer.

Nykredit – Saint Donat, 21 mar 2018

En härligt frisk och kall morgon mötte oss på St Donat. Jag såg fram emot golfspel idag då det var ett tag sedan klubborna svingades. Vi startade på hål 12, och med i bollen hade jag ett antal trevliga golfkamrater; Ulf Contman, Karl Lidgren samt Svante Lundbrink. Positivt att det var lagtävling så att stämningen i bollen höjdes ytterligare. Läs mer.

Onsdagsgolf – Opio-Valbonne, 07 mar 2018

Nyss anländ från den kalla och snöiga nord såg jag fram mot onsdagstävlingen på Opio Valbonne. Väderprognosen för onsdagen spådde blå himmel, måttlig vind och runt 15 grader och just så blev det när vi, ett 50-tal förväntansfulla spelare, mötte upp för dagens poängbogey med shotgunstart. Läs mer.

Onsdagsgolf – Claux Amic, 21 feb 2018

Solen mötte 29 glada golfare denna onsdagmorgon på en bana i härlig natur. Ljuvligt att se rådjuren springa över fairways när vi spelar, en helt annorlunda miljö jämfört med golfbanorna närmare kusten. Läs mer.

Onsdagsgolf – Saint Donat, 14 feb 2018

I foajén till Saint Donats klubbhus satt dagens tävlingsledare Jerker Björk och delade ut scorekort. Den tidiga morgontemperaturen var endast några få grader över nollan men vid första start halv elva sken solen från en klarblå himmel och temperaturen hade nått mera behagliga nivåer. Läs mer.

Onsdagsgolf – La Grande Bastide, 07 feb 2018

Morgonen är sval och mörk när vi kör upp till Grand Bastide för vår säsongsdebut. Solen börjar värma lite när fyrbollen med Lasse Gullström, Lasse Pitulainen , Peter Vilén och jag promenerar till10:ans tee för att slå ut. Och det gjorde jag, out of bounds.
Läs mer.

Säsongstart – La Grande Bastide, 17 jan 2018

Kära golfvänner, på 2018s öppningsgolf strålade solen från klarblå himmel ner på mig och alla mina medspelare. Det var dock riktigt blåsigt! Det var nästan så att man fick hålla i sig i vindbyarna. Vagnarna välte ideligen, och bollarna var svåra att styra. Läs mer.

Luciagolf – Old Course, 13 dec 2017

Lucia hade beslutat, att det skulle vara lite frost på morgonen. När vi startade tävlingen var det kallt (två grader, fast på plussidan). Jultomten (Lasse) hjälpte oss att värma upp med sin glögg. Läs mer.

Onsdagsgolf – Riviera Barbossi, 06 dec 2017

Vi var en ganska liten skara som samlades i den kalla morgonen för att tävla på Riviera. Vädret blev sedan helt ok för golf även om solen retfullt inte tittade fram förrän vi precis vara klara. Banan är ju lite trixig men den var i hyfsat skick. Efter golfen bjöds vi på god förtäring (bruschetta mm) och dricka av klubben. Läs mer.

Adventsgolf – La Grande Bastide, 29 nov 2017

Det var mycket kallt i början och även två vintergreener för några spelare. Vi började på 18:nde hålet, och då var det fortfarande vintergreen på 17:nde hål. Men när vi kom till det 17:nde hålet var där normal green. Därför fick vårt lag bara fyra poäng. Läs mer.

Onsdagstävling – Old Course, 22 nov 2017

Min golfdag började avspänt. Jag kände mig avslappnat efter ovanligt många timmars sömn och jag hade en bra frukost utan brådska. Jag hade glädjen att spela i första starten tillsammans med Gerda Böcklinger och Carita Broms. Vårt spelteam var utmärkt, trevligt, spelkoncentrerat och varandra stöttande. Såsom det är som bäst. Läs mer.

Reséns Vandringspris – Claux Amic, 15 nov 2017

RESENS VANDRINGSPRIS / KM ÄKTA MAKAR 2017

Vilken härlig dag. Vi bilade upp från ett 5-gradigt Juan-les-Pins och när vi kom förbi Grande Bastide hade kvicksilvret sjunkit till -1.5 grad! 25 minuter senare anländer vi Claux Amic, och nu har kvicksilvret piggnat till. +7.5!! En skillnad på 9 grader! Läs mer.

SEB – Ärtor och Punch, La Grande Bastide 08 nov 2017

Morgonen på Grande Bastide var gråmulen och med ett lätt regn. Trots det var det god stämning och i sorlet av ett 80-tal spelare kunde jag höra många kommentarer om dagens väderprognos. Det blev inte så illa. Efter 6-7 hål blev det uppehåll och riktigt bra väder och banan var helt ok. Läs mer.

Finlandia Cup – Opio Valbonne, 03 nov 2017

Hattrick i golf -finns det ? Efter att ha vunnit den fina vasen , mycket generöst skänkt av våra finska vänner, vunnit närmast pinn samt lagtävlingen ( spännande!) tillsammans med mina spelkompisar Heimo, Fredrik och Leif så kändes det i alla fall som ett sådant. Läs mer.