Tävlingar

Tävlingar

Stadsbudskontoret och säsongsavslutning på Saint Endréol 11 maj

Idag var det säsongsavslutning för Golf Club Suedois onsdagstävlingar. Detta skedde på på den fantastiska banan Golf De Saint-Endreol.
Vädret var med oss, strålande solsken, varmt och behagliga vindar.
Det var första tillfället för mig att spela banan. Vilken upplevelse!
Jag och mina lagkamrater, Paul Hayball, Ben Manell och Fredrik Hegner, hade en fantastisk dag på banan med skratt och glada tillrop. Vi hann också med två pitstops vid Sponsorns  Stadsbudskontoret välfyllda vätskekontroll.
Efter rundan inmundigades en god lunch och där tillhörande drycker som även detta sponsrades av SBK.
STORT tack till SBK och tävlingsledningen. Ser fram mot höstens tävlingar.
Lycklig vinnare
Ulf Nitenius

Äkta Makar/Reséns vandringspris samt sidotävling 4 maj

Äkta makar tävling på Saint Donat var en stor upplevelse. Vi spelade den första foursome-matchen i vår golfkarriär någonsin tillsammans! Vi fick spela med Lena och Acke Widerström. Deras förmåga att skapa en positiv och uppmuntrande atmosfär var speldagens toppen! Det fina skicket på banan med sina snabba och utmanande greener gjorde spelet till ett nöje. Som alltid, fungerade arrangemangen, tack för Lena Stavefeldt-Hansson! Vi uppskattar vandringspriset som Leif och Madeleine Resen donerat genom att placera det i vårt vardagsrum för att påminna oss om vikten av samarbete inte bara på golfbanan, utan även hemma.

Tack alla golfvänner!

Anuliisa och Jaakko Uotila

Wretman Estate – Cannes Mougins 27 april

 

Yvonne Wränghede med Johan Wretman, dagens sponsor!

Efter en usel runda på St Donat i måndags hade jag inga förväntningar på spelet idag. Men redan på hål 1 (startade där) kände jag att mitt långa spel verkade fungera. Puttarna kunde ha funkat bättre. Efter en Coca Cola i kiosken. Ny energi som räckte till hål 17. Där blev det tvärnit. Fortsätt läsa ”Wretman Estate – Cannes Mougins 27 april”

San Remo – tävling dag 2

Jaakko vann dag 2 och verkar vara i toppform. Om en liten stund får han dessutom ta emot vandringspriset i KM Matchplay, som Jaakko vann över Seija Simos. FInskt i slutspel mao…
Jaakko Uotila vinnare av KM Matchplay 2022.

Dag 2 på San Remo-resan vann Jaakko Uotila med 38 poäng. Christina Malmström, Lise Lilloe och Anders Hemberg fick njuta av ett suveränt golfspel, som Jaakko presterade. Fortsätt läsa ”San Remo – tävling dag 2”

Opio-Valbonne greensome tisdag 19 april

Stefan och Yvonne Wränghede vann med hela 45 poäng! Grattis!

Somliga säger att golf är en materialsport. Jag, Stefan, vill dementera detta. Dagarna innan tävlingen hände på St Donat att min putter gick sönder. Efter lite letande bland gamla klubbor hittade jag en sedan många år undanlagd. Skaftet kändes lite som råttor hade haft party med det. Den funkade emellertid bra. Funderar på att byta skaft.

Nu till dagens tävling. För min del har jag haft tur. Åtminstone när det gäller tävlingar med damer där det gemensamma resultatet räknas. En med Monica Landberg på Kavaljersgolfen. Idag med hustru Yvonne på Valbonne. Allt rullade in. Ja ni vet, det bara händer ibland.

Med två damer till i bollen, Birgitta Djurbrandt och Ann Marie Dirtoft fanns en harmoni som infinner sig när golf är som bäst.

Att sedan avsluta dagen med lunch, som Annika arbetat hårt med att hålla hög klass på. Ja vad mer kan man önska.

Yvonne och Stefan

 

Roquebrune den 13 april

Tack Golf Club Suédois för att vi får uppleva så mycket härligt golf och umgänge tillsammans!

Vissa tillfällen är bättre än andra och det vet alla golfare. För mig blev onsdagsgolfen på Roquebrune en höjdpunkt. Solen sken, banan lyste vackert grön och ett härligt gäng samlades för dagens utmaningar.
Glad var jag för lottningen, Solweig, Janne och Peter. Jag skulle nu slå ut på första tee, den ende i laget från gult. Åskådarna var fler då tävlingsledarens boll väntade som bis-boll.

Där kom direkt dagens ”ölboll”. Vilken start, nu går allt åt skogen! Men på hål två gör jag några fantastiska slag och plötsligt lossnar allt. Tre poäng fem hål i rad.

Vi njöt av bra spel i laget och den makalösa utsikten från denna så vackra bana. Men säg den lycka som varar. Nu blev det tuffare med slarv i närspelet och missade poäng. På 17 hålet ligger jag på green ca sju meter från flaggan. Ulla passerar vid tolvans utslag och tar en bild på Solweig. Då ropar jag lite kaxigt ”ta ett kort på mig i stället när jag gör en birdie!” Och vad gör jag?! Sätter den till allas jubel. Så härligt! Så där räddades segern på 37 poäng.
Tack spelkamrater för en härlig runda och trevligt lunchsällskap. Tack också Ulf för att du på ett sånt hjärtligt sätt välkomnar oss och tillsammans med Solweig genomförde tävlingsdagen så fint.

Vive le GCS!  🇸🇪 🏌️‍♂️⛳️🏌️‍♀️🇫🇷
Per

Herrdag den 8 april på Saint Endréol

Vi var några ”goa gubbar”, som hade en fantastisk dag på Saint Endréol. Perfekt golfväder med inslag av utmanande vindar på en mycket bra och lite klurig bana. Dagen avslutades med en mycket uppskattad lunchbuffé.

Stor tack till Er som bidrog till denna lyckade och trivsamma dag.

På återseende.

Ulf Sohlberg

Tävlingsledare, tillika dagens vinnare på 34 poäng

Saint Donat den 6 april

Hole-in-One!

Idag hurrar vi för Gunilla Huldt, som gjorde Hole-in-One på hål nummer 3 på Saint Donat. Ett hål som dessutom inte är helt lätt. Denna fantastiska bedrift firades med att Gunilla bjöd på champagne till alla deltagare på dagens tävling.

Tack Gunilla,  och stort grattis säger vi!

 

Nya medlemmar

Idag hade vi glädjen att få välkomna två nya medlemmar Peter Duvåker och Mats Rönnbäck.

Peter Duvåker
Mats Rönnbäck

 

 

Damdag på Valescure den 1 april

Grattis Ammi!

1 april arrangerade Seija Simons en bra damgolfdag på Valescure. Trots kraftig blåst och för mig ny bana, lyckades jag få ihop 34 poäng. Detta räckte för vinst. Vacker bana, trevligt sällskap och en härligt god lunch som avslutning. Vad mer kan man begära?

Vi ses snart igen !

Ammi Seiz  

Finlandia Cup 30 mars

Vi hadde en finfin turneringsdag på Opio Valbonne. Banen var i utmerket stand, og scorene var utrolig høye både individuelt og for lag.
Det var meldt regn, men det ble aldri mer en litt dusk i luften. Vi stortrivdes.
Finnene sponset turneringen, og klassevinnerne fikk en nydelig Iitala-vase.
Takk til gode arrangører og til mine hyggelige og oppmuntrende lagkamerater.
En uforglemmelig golfdag !

Ove Thorsheim

KM den 23 & 25 mars

 

”De yttre förutsättningarna kunde inte varit bättre. Strålande solsken och två banor, Grand Bastide och Saint Donat i absolut toppskick. Lägg därtill en ypperligt väl organiserad tävling av Annika och Lars. Stort Tack till Er. Efter den första dagen lyckades jag skapa en bra lucka ner till närmaste konkurenterna. Det försprånget räckte för att ge ett lugn under dag två. När jag sedan rullade i en tiometers eagleputt på hål tretton kändes pokalen inom räckhåll. Det är en ära att få sätta sitt namn bredvid de tidigare vinnarna och redan nu planeras för försvarandet av denna efterlängtade titel. Tack till samtliga deltagare och särskilt tack till Lars, Fredrik och Hans för bra matchning och en härlig fight.”

Med vänliga hälsningar

Peter Ågren

Efter första dagens spel av KM på Grand Bastide var det en mycket jämn match mellan Gunilla, Seija och mig. Min ovana att spela slagtävling gjorde det extra spännande och nervöst. Det blir brutalt och jobbigt att hamna i tråkiga lägen, poängen och ställningen förändras snabbt.

Andra dagen på Saint Donat började även den mycket jämnt mellan oss i bollen. Gunilla Seija och jag turades om att briljera och missa. Mina lagkamrater var bra på att hitta min boll som ofta gömde sig bland alla vita små bellis på banan. Inför 17:e hål låg Gunilla och jag lika. Min första boll trodde vi var borta så jag droppade ut min andra boll ur vattenhindret och lyckades få 9 slag i, första bollen hittades i greenkant efter en mirakulös trädstuts men då var den förstås ur spel. Där tänkte jag att matchen var avgjord och att Gunilla skulle bli årets klubbmästarinna. På 18:e hål sänkte jag en 20 meters putt för par och vinst. Pust!

Tack Annika och Lasse för bra arrangemang och goda viner till prisutdelningen. Tack även till Gerda som dök upp med klubbens nya snygga prisvärda tröjor så vi kunde klä upp oss till fotograferingen.

Vi ses

Ammie Seiz

 

Beauvallon den 9 mars

Pia Vilén vinnare av dagens tävling.

En lite kylslagen dag men en underbar dag på Beauvallon, välskött och trevlig.

Och visst är det HÄRLIGT att få vinna första pris! Mina fantastiska lagkamrater, Eva, Cai och Per, kom med glada tillrop och spelade också bra så vi lyckades även vinna lagtävlingen!

Kan en golfdag bli bättre när vi dessutom efter spel serverades en väldigt god kycklingsallad.

Tack också Annika och Lars för en välordnad tävling.

Glada hälsningar

Pia

 

Roligt var att vi även idag fick överlämna klubbens badge till två nya medlemmar.

Välkomna till klubben Hans Johansson och Cai Cederholm!

 

Hans Johansson och Cai Cederholm.

Old Course Mandelieu den 2 mars

“Golf is a game that is played on a five-inch course… between your ears” – Bobby Jones

 

Bjørn vann AB-klassen, lagtävlingen och närmast pin i AB-klassen. 3 x Grattis!

Etter en meget god drive og et godt innspill til 4 meter fra pinnen på hull 1, trodde jeg at i dag kommer jeg til å spille bra, dette kan jeg! Men en meget irriterende dobbel bogey på hull 2 fikk meg raskt ned på jorden, og tvang meg over i det ydmyke mindset dette spillet krever.

Fortsätt läsa ”Old Course Mandelieu den 2 mars”

Greensome-tävling tisdag 1 mars på Valbonne

Vi vilade oss i form.

Mitt i den bedrövliga situationen i Ukraina tog vi bilen från Stockholm till Antibes. Vi åkte till Sverige i början av december och har inte hållit i en golfklubba sedan dess. Tre dagar tog färden ner och bensinpriset hade rusat. I Tyskland tankade vi för 2,10 € litern. Söndag kväll framme i Antibes och tisdag morgon dags för golf. Kriget i Ukraina gör att aktiviteter som golf inte känns riktigt rätt, men inget blir bättre av att sitta hemma och se på nyheter.
Vi bestämde därför att spela greensometävlingen på Valbonne. Vi hade turen att få spela med paret Rutberg som pressade oss till stordåd.

Fortsätt läsa ”Greensome-tävling tisdag 1 mars på Valbonne”

Terre Blanche den 23 februari

Efter enbart spel ett par månader på vår hemmabana Beauvallon GK, var det dags för en dag med GCS. Terre Blanche har varit ett måste  i många år,  idag fick jag uppleva denna underbara bana. En bana i världsklass ”citat, Ulf” stämmer verkligen. Mycket välskött bana, fina greener och bra sand i bunkrarna. Att det även var helt underbart väder och att få spela i en trevlig boll tillsammans med Fredrik, Jan och Asbjörn gjorde att golfen var på topp. Stort tack till Fredrik som fick mig att dela bil med honom. Krävande bana utan bil. Bättre att spara kraften till slagen.
Även stort tack till Ulf och Solweig för en bra organiserad tävlingsdag, tack till Sven Boethius som fixat att vi fick spela på Terre Blanche samt trevlig resumé över banans historik.
Bästa 🏌️‍♂️Hälsningar
Loffe Adler

Opio Valbonne 2 februari

Tack för en underbar golfdag! Solen fortsätter att skina och det var varmare än på länge. Opio Valbonne är min favoritbana här nere. Lite tråkigt var ändå att vi hade 6 vintergreener (de gav visserligen höga poäng). Väldigt många kom in med mycket bra score. I vår trevliga boll som bestod av Annika Rutberg, Marie Sixtensson och mig, hade ingen sämre än 43p. Härligt att sitta på restaurangens fina terrass i solen även om vi fick vänta lite vääl länge på mat och dryck. Stort tack till arrangörerna som alltid gör ett så bra jobb!

Med vänlig hälsning

Christina Nanneson

Fortsätt läsa ”Opio Valbonne 2 februari”

Onsdagsgolf på Old Course den 26 januari.

 

Vilken golfdag!

Först en kall morgon med hot om provisoriska greener och sen en bra bana med härligt väder. Boffe och jag skulle ju givetvis ”impa” på Christina och Marie, så vi gick ut ganska hårt. Men det smittade tydligen av sig för efter 9 hål hade alla fyra väldigt bra resultat. Normalt sett brukar då en djupare svacka inträda. Dock inte för mig den här gången. Den inträffade istället först på 18:e hålet i en mer traumatisk version….. Fortsätt läsa ”Onsdagsgolf på Old Course den 26 januari.”

Säsongsavslutning den 15/12 på Opio-Valbonne

Seija var dagens vinnare. Grattis!

Det var en kall onsdagsmorgon och vi kunde börja tävlingen först på kl 10. En kall natt betydde också, att det fanns sex vintergreener på banan.
Detta underlättade för mig jättemycket och jag fick 3-4 bp på nästan alla dessa kortare hål. Mitt närspel lyckades även ytterst bra .
I min boll hade alla medspelare fina resultat, 30 bp eller flera.

Fortsätt läsa ”Säsongsavslutning den 15/12 på Opio-Valbonne”