Tävlingar

Golf Club Suédois (GCS) arrangerar tävlingar varje vecka från september till maj. Läs mer om våra tävlingsarrangemang!

Här nedan publicerar vi korta reportage från tävlingarna.

Onsdagsgolf – Saint Donat, 14 feb 2018

I foajén till Saint Donats klubbhus satt dagens tävlingsledare Jerker Björk och delade ut scorekort. Den tidiga morgontemperaturen var endast några få grader över nollan men vid första start halv elva sken solen från en klarblå himmel och temperaturen hade nått mera behagliga nivåer. Läs mer.

Onsdagsgolf – La Grande Bastide, 07 feb 2018

Morgonen är sval och mörk när vi kör upp till Grand Bastide för vår säsongsdebut. Solen börjar värma lite när fyrbollen med Lasse Gullström, Lasse Pitulainen , Peter Vilén och jag promenerar till10:ans tee för att slå ut. Och det gjorde jag, out of bounds.
Läs mer.

Säsongstart – La Grande Bastide, 17 jan 2018

Kära golfvänner, på 2018s öppningsgolf strålade solen från klarblå himmel ner på mig och alla mina medspelare. Det var dock riktigt blåsigt! Det var nästan så att man fick hålla i sig i vindbyarna. Vagnarna välte ideligen, och bollarna var svåra att styra. Läs mer.

Luciagolf – Old Course, 13 dec 2017

Lucia hade beslutat, att det skulle vara lite frost på morgonen. När vi startade tävlingen var det kallt (två grader, fast på plussidan). Jultomten (Lasse) hjälpte oss att värma upp med sin glögg. Läs mer.

Onsdagsgolf – Riviera Barbossi, 06 dec 2017

Vi var en ganska liten skara som samlades i den kalla morgonen för att tävla på Riviera. Vädret blev sedan helt ok för golf även om solen retfullt inte tittade fram förrän vi precis vara klara. Banan är ju lite trixig men den var i hyfsat skick. Efter golfen bjöds vi på god förtäring (bruschetta mm) och dricka av klubben. Läs mer.

Adventsgolf – La Grande Bastide, 29 nov 2017

Det var mycket kallt i början och även två vintergreener för några spelare. Vi började på 18:nde hålet, och då var det fortfarande vintergreen på 17:nde hål. Men när vi kom till det 17:nde hålet var där normal green. Därför fick vårt lag bara fyra poäng. Läs mer.

Onsdagstävling – Old Course, 22 nov 2017

Min golfdag började avspänt. Jag kände mig avslappnat efter ovanligt många timmars sömn och jag hade en bra frukost utan brådska. Jag hade glädjen att spela i första starten tillsammans med Gerda Böcklinger och Carita Broms. Vårt spelteam var utmärkt, trevligt, spelkoncentrerat och varandra stöttande. Såsom det är som bäst. Läs mer.

Reséns Vandringspris – Claux Amic, 15 nov 2017

RESENS VANDRINGSPRIS / KM ÄKTA MAKAR 2017

Vilken härlig dag. Vi bilade upp från ett 5-gradigt Juan-les-Pins och när vi kom förbi Grande Bastide hade kvicksilvret sjunkit till -1.5 grad! 25 minuter senare anländer vi Claux Amic, och nu har kvicksilvret piggnat till. +7.5!! En skillnad på 9 grader! Läs mer.

SEB – Ärtor och Punch, La Grande Bastide 08 nov 2017

Morgonen på Grande Bastide var gråmulen och med ett lätt regn. Trots det var det god stämning och i sorlet av ett 80-tal spelare kunde jag höra många kommentarer om dagens väderprognos. Det blev inte så illa. Efter 6-7 hål blev det uppehåll och riktigt bra väder och banan var helt ok. Läs mer.

Finlandia Cup – Opio Valbonne, 03 nov 2017

Hattrick i golf -finns det ? Efter att ha vunnit den fina vasen , mycket generöst skänkt av våra finska vänner, vunnit närmast pinn samt lagtävlingen ( spännande!) tillsammans med mina spelkompisar Heimo, Fredrik och Leif så kändes det i alla fall som ett sådant. Läs mer.