Tävlingar

Tävlingar

Knight Frank onsdagsgolf på Cannes-Mougins 13/11

Jan Pedersen, dagens vinnare

Höstsäsongens fjärde tävling gick av stapeln på Cannes Mougins. Denna är ju en rätt svår bana med många långa hål. Men intresset att spela ändå var stort, då runt 60 medlemmar ställde upp för spel. En något kylslagen morgon övergick tämligen snabbt till en härligt solig golfdag.
Cannes Mougins hade i år släppt på kravet max 36 i hcp, vilket gjorde att alla fick rätt antal slag. Det blev fina resultat i alla tre klasserna. Att tacka tävlingsledningen gör man gärna, alltid 100% klockrent. Dagens sponsor var Knight Frank som vi bugar oss för. En mycket generös insats i form av en god lunch och inte minst väldigt fina vinpriser. Vi hoppas på Knight Frank som sponsor flera år framåt .

Bästa hälsningar

Jan Pedersen

Välkomna Rosemarie och Sten Klasson till Golf Club Suédois!

Rosemarie och Sten Klasson

Onsdagsgolf på Saint Donat 29 september

Klockan 9 denna strålande soliga onsdag blåste starten igång oss på Saint Donat. Lite blött i gräset men greenerna var snabba redan från början. Bunkrarna försökte man undvika så gott det gick. Det flöt på bra på banan och vi hade mycket trevligt i vår boll med medspelarna Lise, Bosse och Peter.

Efter rundan en perfekt avslutning med ett glas rose och en fin ost/chark tallrik.  Stort tack till Ulf och Solweig, för en fin onsdagstävling.

Barbro Rydell

Alla vinnare samlade

Nordic Cup BIL på Saint Donat

I måndags den 27 september hade vi landskampen Sverige – Danmark. Vi var 14 st 2-mannalag från respektive land som spelade slag bästboll med Hcp. Sverige vann överlägset med 31-11. Jättetrevlig dag i sin helhet med en storartad sponsor, BIL, som bl.a. bjöd på mycket god lunch och dryck.

 

SBK onsdagsgolf 22 september

Dagens glada vinnare på onsdagsgolfen, som sponsrades av generösa SBK.

55 spillere møttes på Valbonne banen i sol og varmt vær.
Banen var i god stand, som vistes på alle de gode resultatene .
Bollen jeg gikk i var supertrevlig, med Pia, Knut S og Gøran F.
Som hjalp meg til mitt beste resultat noensinne, 47 poeng.
Statsbudskontoret hadde servering på banen og en generøs lunch med vin.

 

Lise Lilloe

 

 

 

Andersen Estate 15 september – på Saint Donat

Jan Pedersen vann C-klassen med 38 p

Höstsäsongens andra tävling gick av stapeln på St Donat. Att många har längtat kan man misstänka då det var ett 50-tal deltagare. Meteo France hade lämnat lite olika bud om hur vädret skulle bli. Det blev ingen sol men ändå ett hyggligt golfväder trots en regnskur under 20-30 minuter. Uppenbart var att deltagarna var ”på hugget” och det syntes också på många goda resultat i båda klasserna. Att tacka tävlingsledningen gör man gärna, alltid 100% klockrent. Dagens sponsor var Andersen Estate som vi bugar oss för. En mycket generös insats i form av en god lunch och inte minst väldigt fina vinpriser.

Dagens glada
Grattis dagens alla vinnare!

 

Idag fick vi välkomna Lars Lissman som ny medlem i Golf Club Suédois!

 

Onsdagsgolf den 26 maj på Saint Endréol

Några gånger per år anordnar GCS tävlingar längre bort i Var-området. Det betyder tidig morgon och en bit att köra för oss som bor i Nice-Antibes-Cannes trakten. Men som vanligt kan jag bara säga – DET ÄR DET VÄRT!!
St Endreol bjöd på underbart solsken och banan var i kanonskick. Vyerna var magiska och vi kände oss priviligerad att få spela på en så vacker bana.
Jag vill tacka Ulla Dahlstedt, Petra Cato och Ben Manell som bidrog till att vi hade en härlig avslappnad stämning i bollen. Och så var det en av de dagar där bollen studsade åt rätt håll och puttningen kändes lätt.
Tack Lise o Jan-Erik för arrangemanget som var välorganiserat. Kul att efteråt få sitta ihop, äta en bit mat och ta ett glas vin.

Gerda Böcklinger

 

 

Vinnare i AB-klassen kom Lars Rutberg och i C-klassen Gerda Böcklinger

Lagtävlingen vanns av dessa glada herrar; Jan-Erik Norder, Göran Flybring, Joachim Wilde samt Magnus Ahnmé med 93 poäng!

Vi hälsade Paul Hayball välkommen som ny medlem i vår golfklubb.

Paul Hayball

 

Onsdagsgolf på Old Course den 17 februari

Seija redo för en vinnar-runda

Vädret var det bästa, vad golfaren kan önska vid den här tiden i Rivieran. Solsken, icke blåsigt och + 15 grader varmt. Mitt spelsällkap, nästan alla nya golfbekanta till mig, var jättetrevligt och uppmuntrande. Jag fick en rätt spelkänsla från början, som bar från ett hål till ett annat. Tack Lena, Uffe och Magnus!
Old Course I Mandelieu är den bästa vinterbanan på området , som lider ganska litet av vintertidens regn. Nu under begränsningstiden kändes speciellt trevligt få en grillkorv med ett glas vin efter 12 hål vid brasero grillen. Man nästan glömde bort, att det finns Covid 19 tid.
Ett stort tack Lise för arrangemang, hoppas vi får mera sånt här innan det skall bli normalt igen. Fortsätt läsa ”Onsdagsgolf på Old Course den 17 februari”

Old Course den 27 januari 2021

Slagtävlingens vinnare – Acke Widerström

En solig och strålande dag på The Old Course i Mandelieu. En kall morgon som sedan övergick till skön temperatur och perfekta förhållanden på golfbanan, som var i fint skick med bra fairways och utmärkta greener. Oerhört vackert inbakad mellan paraplypinjeträden.
Kul att få vara med i Golf Club Suèdois och att få träffa så många positiva och trevliga människor och att få möjligheten att spela på många bra banor utmed Rivieran.
Vill framföra ett tack  till mina medspelare och gentlemen- Janne, Ove och Sten- för en trevlig och givande stund på golfbanan och dessutom Annika och övriga i tävlingsledningen för alla förberedelser och allt arbete, som gav oss alla en ”outstanding” golfdag.

Fortsätt läsa ”Old Course den 27 januari 2021”

Luciagolfen den 16 december, 2020.

Så blev det ändå av, årets Luciagolf på Opio Valbonne! Lagom till veckans onsdagsgolf fick vi äntligen återigen möjlighet att spela en runda på 18 hål.
En skara av 10 glada golfare startade på bekväm tid – 11.00. Vädret var mycket golfvänligt, lite sol ibland, inget blåst, inget regn. Banan var i fint skick utom kanske hålen 11, 12 och 13. Där fick vi känna av de senaste dagarnas regnväder.

Jag fick spela med två glada tjejer. Vi hade banan för oss själva och kunde spela i lagom takt med avslappnad känsla.

Prisutdelningen genomförde Lise och Jan-Erik på Klubbhusets tak. Lise var fint pyntad med Luciakrona. Dessutom bjöds det på glögg, hembakade lussekatter och pepparkakor.

Tack för en väl genomförd tävling, med god stämning bland de få men duktiga golfare.

Hälsningar

Gerda Böcklinger

 

9-hålsrunda den 9 december på Opio-Valbonne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Endelig kunne vi spille golf igjen. Det var bare tillatt med 9 – hull , men det var fint å treffe våre golfvenner. Vi var 19 golfere som startet optimistisk ut kl 11.00. Banen var i god stand og været var på vår side. Stor takk til Lise som ledet det hele også med ulovlig premieutdeling bak bilen på parkeringsplassen.

Hilsen
Jan-Erik

Kavaljersgolfen på Grande Bastide 23 oktober, 2020.

Grattis till vinnarna i Kavaljersgolfen – Kina Alten och Lars Rutberg.

Det blev en blöt start på Kavaljersgolfen. Banan var rejält blöt redan när vi
började spela och regnet drisslade ner mer eller mindre kontinuerligt, men det gjorde ingenting.

Alla var entusiastiska och positiva och tacksamma för en jättetrevlig arrangerad tävling av Annika. Inte lätt i dessa corona tider med ändrade regler stup i kvarten, men det hela blev jättebra.

Som avslutning fick vi en härlig assiett kanapéer och vin ute på terrassen under tak, som tur var slutade det också regna då. Priserna var generöst sponsrat av DAFGÅRD.

Tack å allas vägnar!
Kina Alten

Kavaljersgolfen som par-tävling i form av bäst boll är en av årets mest populära tävlingar och så även i år även om startfältet var decimerat beroende på Corona situationen. 22 tappra par trotsade regnet men temperaturen var helt OK.

Jag hade haft nöjet att bli uppbjuden av Kina och redan på vårt första hål (hål 18) visade hon vägen med ett par och tre poäng. Sedan lyckades vi komplettera varandra väldigt bra och när den ena partnern sackade lite tog den andra över.

Sammanlagt fick vi ihop 41 poäng vilket räckte till seger med ett slag över Lena Stavefeldt Hansson och Lars Näslund. Stort tack också till Mona och Tomas som spelade i vår boll.

Nästa år hoppas vi också att se Thomas Dafgård med golfbilen då varma köttbullar och något stärkande hade suttit fint på banan. Givetvis också ett stort tack till Annika som tävlingsledare.

Hälsningar

Lars Rutberg

Nordic Cup 2020

Svenska golfklubbens stolte lagkapten tackar Danska golfklubbens ordförande,Myrna Hald, för en god match.

Den 28 september var det landskamp ( Nordic Cup ) på St Donat mellan svenska o danska golfklubben.

Vädret var strålande , banan i fin form , restaurangen serverade god lunch , vår sponsor Banque International de Luxembourg ( BIL) bjöd flott… Fortsätt läsa ”Nordic Cup 2020”

Onsdagsgolf den 9 september på Grande Bastide

Den 9 september spelade GCS på La Grande Bastide i solen. Vann tävlingen gjorde Göran Sundin.

Dagens vinnare

 

 

Reséns vandringspris / KM Äkta makar – 2020

Onsdag 30. september 2020 ble nok en fin dag her på Côte d’Azur, sol, ‘flere-og-tjue grader’ – perfekt for golf.

Dette var vår første deltakelse i denne turneringen og vi hadde ingen forventninger om en bra plassering. Underveis i runden, etter tre baller i vannhinder og flere trippel-bogey, var vi fortsatt enige om at det viktigste er å delta og ha det gøy, selv om vi kommer sist. Men med en god score på hull 16-17-18 og like mange slag som våre hyggelige spillepartnere Lisa og Per Julius (men bedre siste 9) holdt det uventet til seier.

Våra sponsorerEn stor takk til våre medspillere, Annika og alle medhjelpere i klubben for nok et velorganisert arrangement, og takk til sponsor Knight Frank for en sjeldent god lunsj på terrassen etter golfrunden.

Aagot Skjeldal & Bjørn Malmbekk

 

KM 16 – 17 september 2020

Vi gratulerar Björn Malmbekk och Solweig Lindell Sohlberg till vinsten i herr- respektive damklassen.
Jan-Erik Lilloe vann herrar senior och Lise Lilloe vann damer senior.

”2020 har blitt et annerledes år også for oss golfspillere. Her i Frankrike førte Covid-19 pandemien til «confinement» i midten av mars hvor det meste stengte, også landets golfbaner. Dermed ble resten av vårens turneringer avlyst og klubbmesterskapet vårt utsatt til høsten. Men heldigvis kunne vi fra og med 11. mai igjen spille selskapsrunder med kjøreregler for å hindre spredning av viruset på golfklubben og banen. De store tourene startet først i juni og vi har vi fått utsettelse av samtlige fire majors. Fortsätt läsa ”KM 16 – 17 september 2020”

Säsongsstart på Opio Valbonne, 2 september 2020

Då var det dags igen, höststart med klubben på Opio Valbonne. Kul att
träffa  alla igen efter sommaruppehållet men det var inte så många på
plats så tidigt i september, vi var endast 25 glada och förväntansfulla
som tävlade. Banan var i superskick såväl som fairways och greener.
Det blev en härlig dag med solsken och i trevligt sällskap med Jan
Pedersen och tävlingsledaren Jan Erik Lilloe. Så man var ju tvungen att
skärpa sig ordentligt och det ledde till fin vinst i Herrklassen.
Dagen avslutades med vin, lätt lunch och prisutdelning med rikligt
prisbord med bra viner, särkilt min Chateau Margaux som jag fick med mig hem.
Tack Lise och Jan-Erik för trevlig tävling

Vänligen
Per Julius

 

Glada vinnare

Herrgolf – Roquebrune, 13 mar 2020

Fredag den 13de er jo som regel ingen lykkedag, men det ble det virkelig for undertegnede . På tross av en begynnende Corona fare, ble turneringen gjennomført av en glad gruppe herregolfere på Roquebrune Golf i perfekt golfvær på en bane i meget god stand. Banen er ganske så kupert og med endel blindhull er den ikke av de letteste i vårt område. Til gjengjeld får man mange mottatte slag , og disse kommer virkelig godt med ! Fortsätt läsa ”Herrgolf – Roquebrune, 13 mar 2020”

Onsdagsgolf – Old Course, 26 feb 2020

Vi kom til Old Course idag tidlig med full storm, sol og 11 grader.

Vi startet optimistisk ut på hull ett, Peter, Magnus, Kerstin og jeg. Dette ble er topp runde golf for alle fire. Lagkonkurransen vant vi med 91 poeng . Etterhvert ble det storm, men spillet ble ikke påvirket av det. Jeg endte opp med 40 poeng, og skriver meg ned selvom det var 2 winter-greens. Fortsätt läsa ”Onsdagsgolf – Old Course, 26 feb 2020”

Onsdagsgolf – Opio Valbonne, 19 feb 2020

Först vill jag tacka Jerker och Magnus för en mycket trevlig golfrunda med glada tillrop och uppmuntran. Vi kompletterade varandra bra och laget fick slutligen 91 poäng vilket dock inte räckte till vinst. Vann gjorde man på hela 93 poäng! Jag vill också tacka tävlingsledningen för deras arbete med tävlingen, härlig stämning, fina priser och beställning av en delikat fiskrätt och gott vin. Fortsätt läsa ”Onsdagsgolf – Opio Valbonne, 19 feb 2020”

Onsdagsgolf – St. Donat, 12 feb 2020

Jag hade en mycket lyckad golf med 38 poäng. Jag har inte haft över 29 poäng på flera år. Turen var med mig också, bollen rullade ur bunkrar och vid snedträffar studsade bollen in på fairway istället för ut i bushen. Till detta en mycket trevlig boll med Viveka, Jerker och Leif, en bra form på banan och fint väder. Fortsätt läsa ”Onsdagsgolf – St. Donat, 12 feb 2020”

Onsdagsgolf – La Grande Bastide, 05 feb 2020

Dagens pristagare

Den som har det bästa resultatet på en onsdagstävling skall skriva en rapport på GCS:s hemsida.

Denna onsdag lyckades jag få ihop 40 poäng på Grande Bastide och hade därmed dagens bästa resultat. Samtidigt råkade jag vara dagens tävlingsledare.

Gammeldansk efter Jerkers birdie på 13:e.

Det var en underbar dag på golfbanan med strålande sol och en bana i utmärkt skick. Bollen rullade långt varför det inte var konstigt att mina långa slag blev bättre än vanligt. Jag spelade i en trevlig boll med Christina, Jerker och Boffe. Två gånger fick vi öppna Gammel dansk-flaskan pga. birdies. Tack för trevligt spelsällskap!

Eftersom jag var biträdande tävlingsledare för dagen vill jag tacka den vice biträdande tävlingsledaren Lasse för hjälpen med att ordna tävlingen och prisutdelningen. Ett stort tack till Annika Rutberg, som planerar och förhandlar med golfklubbarna för att vi kan ha våra tävlingar.

Det var verkligen en perfekt golfdag!

Eeva Piitulainen

Onsdagsgolf – Old Course, 22 jan 2020

Først vil jeg takke Ulf for et kjempeflott arr. på en utrolig flott bane og golfklubb. Og ikke minst for at Ulf tok meg med som etteranmeldt. Selv ble jeg svært overrasket i dag da jeg vant turneringen. Jeg har knapt spilt slaggolf tidligere, og jeg ble psykisk i ubalanse i starten av eget elendige spill, for eks lå jeg 60 m fra greenen etter to slag på første par 5 hull og måtte føre opp hele 10 slag før ballen lå i koppen🥴. Viktigheten av nærspill er jo undervurdert.
Men etter hvert kom solen frem, humøret steg og det samme gjorde spillet til tross for at 18 hull er uvant for en forfrossen nordgrabba og hobby golfer som meg. Fortsätt läsa ”Onsdagsgolf – Old Course, 22 jan 2020”

Säsongstart – La Grande Bastide, 15 jan 2020

Det blev en härlig dag på La Grande Bastide, denna första tävling för året, trots att regnet låg och lurade. Då 25% av anmälda spelare höll sig hemma blev det endast 3-bollar vilket gjorde att spelet gick snabbt och alla blev nöjda tillbaka i klubbhuset där det serverades att dricka och lite att äta.
Särskild nöjd var undertecknad som haft svårt att hamna på prispallen erövrade första pris i A klass efter en trevlig runda med Ulla och Petter.
Tack Solweig och Ulf för välgenomförd tävling och bra prisbord.

Vänligen Per Julius