Tävlingar

Tävlingar

Luciagolfen den 16 december, 2020.

Så blev det ändå av, årets Luciagolf på Opio Valbonne! Lagom till veckans onsdagsgolf fick vi äntligen återigen möjlighet att spela en runda på 18 hål.
En skara av 10 glada golfare startade på bekväm tid – 11.00. Vädret var mycket golfvänligt, lite sol ibland, inget blåst, inget regn. Banan var i fint skick utom kanske hålen 11, 12 och 13. Där fick vi känna av de senaste dagarnas regnväder.

Jag fick spela med två glada tjejer. Vi hade banan för oss själva och kunde spela i lagom takt med avslappnad känsla.

Prisutdelningen genomförde Lise och Jan-Erik på Klubbhusets tak. Lise var fint pyntad med Luciakrona. Dessutom bjöds det på glögg, hembakade lussekatter och pepparkakor.

Tack för en väl genomförd tävling, med god stämning bland de få men duktiga golfare.

Hälsningar

Gerda Böcklinger

 

9-hålsrunda den 9 december på Opio-Valbonne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Endelig kunne vi spille golf igjen. Det var bare tillatt med 9 – hull , men det var fint å treffe våre golfvenner. Vi var 19 golfere som startet optimistisk ut kl 11.00. Banen var i god stand og været var på vår side. Stor takk til Lise som ledet det hele også med ulovlig premieutdeling bak bilen på parkeringsplassen.

Hilsen
Jan-Erik

Kavaljersgolfen på Grande Bastide 23 oktober, 2020.

Grattis till vinnarna i Kavaljersgolfen – Kina Alten och Lars Rutberg.

Det blev en blöt start på Kavaljersgolfen. Banan var rejält blöt redan när vi
började spela och regnet drisslade ner mer eller mindre kontinuerligt, men det gjorde ingenting.

Alla var entusiastiska och positiva och tacksamma för en jättetrevlig arrangerad tävling av Annika. Inte lätt i dessa corona tider med ändrade regler stup i kvarten, men det hela blev jättebra.

Som avslutning fick vi en härlig assiett kanapéer och vin ute på terrassen under tak, som tur var slutade det också regna då. Priserna var generöst sponsrat av DAFGÅRD.

Tack å allas vägnar!
Kina Alten

Kavaljersgolfen som par-tävling i form av bäst boll är en av årets mest populära tävlingar och så även i år även om startfältet var decimerat beroende på Corona situationen. 22 tappra par trotsade regnet men temperaturen var helt OK.

Jag hade haft nöjet att bli uppbjuden av Kina och redan på vårt första hål (hål 18) visade hon vägen med ett par och tre poäng. Sedan lyckades vi komplettera varandra väldigt bra och när den ena partnern sackade lite tog den andra över.

Sammanlagt fick vi ihop 41 poäng vilket räckte till seger med ett slag över Lena Stavefeldt Hansson och Lars Näslund. Stort tack också till Mona och Tomas som spelade i vår boll.

Nästa år hoppas vi också att se Thomas Dafgård med golfbilen då varma köttbullar och något stärkande hade suttit fint på banan. Givetvis också ett stort tack till Annika som tävlingsledare.

Hälsningar

Lars Rutberg

Nordic Cup 2020

Svenska golfklubbens stolte lagkapten tackar Danska golfklubbens ordförande,Myrna Hald, för en god match.

Den 28 september var det landskamp ( Nordic Cup ) på St Donat mellan svenska o danska golfklubben.

Vädret var strålande , banan i fin form , restaurangen serverade god lunch , vår sponsor Banque International de Luxembourg ( BIL) bjöd flott… Fortsätt läsa ”Nordic Cup 2020”

Onsdagsgolf den 9 september på Grande Bastide

Den 9 september spelade GCS på La Grande Bastide i solen. Vann tävlingen gjorde Göran Sundin.

Dagens vinnare

 

 

Reséns vandringspris / KM Äkta makar – 2020

Onsdag 30. september 2020 ble nok en fin dag her på Côte d’Azur, sol, ‘flere-og-tjue grader’ – perfekt for golf.

Dette var vår første deltakelse i denne turneringen og vi hadde ingen forventninger om en bra plassering. Underveis i runden, etter tre baller i vannhinder og flere trippel-bogey, var vi fortsatt enige om at det viktigste er å delta og ha det gøy, selv om vi kommer sist. Men med en god score på hull 16-17-18 og like mange slag som våre hyggelige spillepartnere Lisa og Per Julius (men bedre siste 9) holdt det uventet til seier.

Våra sponsorerEn stor takk til våre medspillere, Annika og alle medhjelpere i klubben for nok et velorganisert arrangement, og takk til sponsor Knight Frank for en sjeldent god lunsj på terrassen etter golfrunden.

Aagot Skjeldal & Bjørn Malmbekk

 

KM 16 – 17 september 2020

Vi gratulerar Björn Malmbekk och Solweig Lindell Sohlberg till vinsten i herr- respektive damklassen.
Jan-Erik Lilloe vann herrar senior och Lise Lilloe vann damer senior.

”2020 har blitt et annerledes år også for oss golfspillere. Her i Frankrike førte Covid-19 pandemien til «confinement» i midten av mars hvor det meste stengte, også landets golfbaner. Dermed ble resten av vårens turneringer avlyst og klubbmesterskapet vårt utsatt til høsten. Men heldigvis kunne vi fra og med 11. mai igjen spille selskapsrunder med kjøreregler for å hindre spredning av viruset på golfklubben og banen. De store tourene startet først i juni og vi har vi fått utsettelse av samtlige fire majors. Fortsätt läsa ”KM 16 – 17 september 2020”

Säsongsstart på Opio Valbonne, 2 september 2020

Då var det dags igen, höststart med klubben på Opio Valbonne. Kul att
träffa  alla igen efter sommaruppehållet men det var inte så många på
plats så tidigt i september, vi var endast 25 glada och förväntansfulla
som tävlade. Banan var i superskick såväl som fairways och greener.
Det blev en härlig dag med solsken och i trevligt sällskap med Jan
Pedersen och tävlingsledaren Jan Erik Lilloe. Så man var ju tvungen att
skärpa sig ordentligt och det ledde till fin vinst i Herrklassen.
Dagen avslutades med vin, lätt lunch och prisutdelning med rikligt
prisbord med bra viner, särkilt min Chateau Margaux som jag fick med mig hem.
Tack Lise och Jan-Erik för trevlig tävling

Vänligen
Per Julius

 

Glada vinnare

Herrgolf – Roquebrune, 13 mar 2020

Fredag den 13de er jo som regel ingen lykkedag, men det ble det virkelig for undertegnede . På tross av en begynnende Corona fare, ble turneringen gjennomført av en glad gruppe herregolfere på Roquebrune Golf i perfekt golfvær på en bane i meget god stand. Banen er ganske så kupert og med endel blindhull er den ikke av de letteste i vårt område. Til gjengjeld får man mange mottatte slag , og disse kommer virkelig godt med ! Fortsätt läsa ”Herrgolf – Roquebrune, 13 mar 2020”

Onsdagsgolf – Old Course, 26 feb 2020

Vi kom til Old Course idag tidlig med full storm, sol og 11 grader.

Vi startet optimistisk ut på hull ett, Peter, Magnus, Kerstin og jeg. Dette ble er topp runde golf for alle fire. Lagkonkurransen vant vi med 91 poeng . Etterhvert ble det storm, men spillet ble ikke påvirket av det. Jeg endte opp med 40 poeng, og skriver meg ned selvom det var 2 winter-greens. Fortsätt läsa ”Onsdagsgolf – Old Course, 26 feb 2020”

Onsdagsgolf – Opio Valbonne, 19 feb 2020

Först vill jag tacka Jerker och Magnus för en mycket trevlig golfrunda med glada tillrop och uppmuntran. Vi kompletterade varandra bra och laget fick slutligen 91 poäng vilket dock inte räckte till vinst. Vann gjorde man på hela 93 poäng! Jag vill också tacka tävlingsledningen för deras arbete med tävlingen, härlig stämning, fina priser och beställning av en delikat fiskrätt och gott vin. Fortsätt läsa ”Onsdagsgolf – Opio Valbonne, 19 feb 2020”

Onsdagsgolf – St. Donat, 12 feb 2020

Jag hade en mycket lyckad golf med 38 poäng. Jag har inte haft över 29 poäng på flera år. Turen var med mig också, bollen rullade ur bunkrar och vid snedträffar studsade bollen in på fairway istället för ut i bushen. Till detta en mycket trevlig boll med Viveka, Jerker och Leif, en bra form på banan och fint väder. Fortsätt läsa ”Onsdagsgolf – St. Donat, 12 feb 2020”

Onsdagsgolf – La Grande Bastide, 05 feb 2020

Dagens pristagare

Den som har det bästa resultatet på en onsdagstävling skall skriva en rapport på GCS:s hemsida.

Denna onsdag lyckades jag få ihop 40 poäng på Grande Bastide och hade därmed dagens bästa resultat. Samtidigt råkade jag vara dagens tävlingsledare.

Gammeldansk efter Jerkers birdie på 13:e.

Det var en underbar dag på golfbanan med strålande sol och en bana i utmärkt skick. Bollen rullade långt varför det inte var konstigt att mina långa slag blev bättre än vanligt. Jag spelade i en trevlig boll med Christina, Jerker och Boffe. Två gånger fick vi öppna Gammel dansk-flaskan pga. birdies. Tack för trevligt spelsällskap!

Eftersom jag var biträdande tävlingsledare för dagen vill jag tacka den vice biträdande tävlingsledaren Lasse för hjälpen med att ordna tävlingen och prisutdelningen. Ett stort tack till Annika Rutberg, som planerar och förhandlar med golfklubbarna för att vi kan ha våra tävlingar.

Det var verkligen en perfekt golfdag!

Eeva Piitulainen

Onsdagsgolf – Old Course, 22 jan 2020

Først vil jeg takke Ulf for et kjempeflott arr. på en utrolig flott bane og golfklubb. Og ikke minst for at Ulf tok meg med som etteranmeldt. Selv ble jeg svært overrasket i dag da jeg vant turneringen. Jeg har knapt spilt slaggolf tidligere, og jeg ble psykisk i ubalanse i starten av eget elendige spill, for eks lå jeg 60 m fra greenen etter to slag på første par 5 hull og måtte føre opp hele 10 slag før ballen lå i koppen🥴. Viktigheten av nærspill er jo undervurdert.
Men etter hvert kom solen frem, humøret steg og det samme gjorde spillet til tross for at 18 hull er uvant for en forfrossen nordgrabba og hobby golfer som meg. Fortsätt läsa ”Onsdagsgolf – Old Course, 22 jan 2020”

Säsongstart – La Grande Bastide, 15 jan 2020

Det blev en härlig dag på La Grande Bastide, denna första tävling för året, trots att regnet låg och lurade. Då 25% av anmälda spelare höll sig hemma blev det endast 3-bollar vilket gjorde att spelet gick snabbt och alla blev nöjda tillbaka i klubbhuset där det serverades att dricka och lite att äta.
Särskild nöjd var undertecknad som haft svårt att hamna på prispallen erövrade första pris i A klass efter en trevlig runda med Ulla och Petter.
Tack Solweig och Ulf för välgenomförd tävling och bra prisbord.

Vänligen Per Julius

Luciagolf – Opio Valbonne, 11 dec 2019

Den siste konkurransen I år ble spilt på Opio-Valbonne , Luciagolf arrangert av Lise.
Vi var 31 spillere som trosset forbudet mot traller på banen , vi måtte gå på de asfalterte veiene. Temperaturen var +1 ˚ når vi ankom banen kl 08.00 og banen var stengt fram til kl 09.00 så vi fikk startet som planlagt kl 09.30.
Banen var våt, men spillbar. Det var mye løv på enkelte hull som gjorde det vanskelig å finne ballene for de som slo litt skjevt.
Hull 11 var ikke lettere denne dagen heller 🏌🏾‍♀️.
Jeg hadde god støtte fra Tom, Per og Asbjørn og vi hadde håp om lagpris etter de første 9 hull med hele 45 poeng, men tilslutt fikk vi det samme som vinnere 81 poeng men med høyere hcp  😩  Vinnerene ble Heimo, Patrick, Lars G og Krister.
Når vi kom inn fikk vi servert gløgg og hjemmebakte lussekatter av Lise.
Lunsjen med torsk var smakfull og alle reiste glade hjem.
Hilsen Jan-Erik

Onsdagsgolf – Claux Amic, 04 dec 2019

Med hjälp av finsk sisu blev det svensk seger vid dagens tävling på Claux Amic. Det var lite kylslaget på morgonen, men dagens tävlingsledare Eeva hade förtjänstfullt ordnat glögg och pepparkakor. Så när det var dags för start kl 10.00 hade en del av kylan försvunnit. Men sen blev det en alldeles angenäm golfdag med bra temperatur även om den utlovade solen tog någon annan väg.

Vad menar jag då med finsk sisu? Jo, det var så att jag spelade med Eeva, Tiina och Jaako och fick mycket support. Inte minst Eeva och Tiina var fantastiska på att hitta mina bollar, när dom for iväg åt lite olika håll. Dom bidrog faktiskt till många av mina poäng. Avslutningsvis en särskild eloge till Eeva som dagens tävlingsledare. Som alltid ordning och reda med hundra koll och dagen till ära (?) väldigt fina viner som priser. Det är ett beundransvärt arbete som görs av tävlingsledarna, mycket som jag tror att vi ”vanliga” inte förstår eller har koll på.

Jan Pedersen

Nykredit – Ärtor & Punch – La Grande Bastide, 06 nov 2019

Den 6:e november spelade vi 100 spelare i tävlingen Ärtor och Punsch på La Grand Bastide och det var en härlig dag. Banan var bra men något fuktig och det blev svårare att träffa bollen i den korta ruffen. Vi hade en trevlig boll med Lena Stavefeldt Hansson, Ulla Pilhage och Jan-Erik Lilloe. Fortsätt läsa ”Nykredit – Ärtor & Punch – La Grande Bastide, 06 nov 2019”

Herrdag – Terre Blanche (Château), 30 okt 2019

Dagarna innan vår tävling på Terre Blanche är vädrets makter inte helt nådiga. Det regnar, blåser och är allmänt oskönt väder. Men egentligen var det utmärkt för då fanns det plats för en solig och härlig dag, tävlingsdagen. 6600 meter lång bana och en hel del hög växlighet nära fairways, medvetandegör mig om min litenhet som golfare. Kanske var det just det, som gjorde att tävlingsdelen också blev en framgång. Fortsätt läsa ”Herrdag – Terre Blanche (Château), 30 okt 2019”

Damdag – Terre Blanche (Riou), 30 okt 2019

Mitt första besök på Terre Blanche gav mersmak. En vacker bana med lyxig inramning. Vi damer kände oss nog alla privilegierade att få spela på du Riou som annars bara är öppen för medlemmar. Att spela med några av min bästa riviera vänner Eva, Gerda och Eva gjorde det förstås lite extra skoj.

Anläggningen är ju fantastisk och det var extra kul att spelet satt så fint just här. Det mesta gick min väg och den sänkta chippen för birdie mitt i rondan gav mig känslan att detta var min dag. Fortsätt läsa ”Damdag – Terre Blanche (Riou), 30 okt 2019”

Finlandia Cup – Saint Donat, 23 okt 2019

Saint Donat bjöd verkligen på varierande väder. Start i regn som övergick till kraftiga skurar. Uppehållsväder den mesta av tiden men för vissa blev avslutningen dramatisk då regnskuren övergick till åska med blixt och dunder.

Turligt nog kunde vi fullfölja tävlingen på en fin men regntung bana dock var bunkrarna mer eller mindre vattenfyllda eller förstörda av allt regn som kommit i veckan. Greenerna var däremot väldigt fina. Fortsätt läsa ”Finlandia Cup – Saint Donat, 23 okt 2019”

Danske Bank – Kavaljersgolfen – La Grande Bastide, 18 okt 2019

Vilken upplevelse att vinna kavaljersgolfen på nytt! Jag blev uppbjuden av Gerda och vi kände oss båda i stöten när det var dags. Vår målsättning var givetvis att försöka försvara vår titel från 2017. Inget lämnades åt slumpen och till och med dress-koden stämdes av kvällen innan.
Tävlingsdagen blev perfekt. Strålande väder, fin bana, en trevlig boll – Lise Lilloe och Stefan Wränghede. Vad mer kunde man önska? Fortsätt läsa ”Danske Bank – Kavaljersgolfen – La Grande Bastide, 18 okt 2019”

Knight Frank – Cannes Mougins, 02 okt 2019

En härlig morgon med strålande sol mötte oss när vi kom till Cannes Mougins. Detta är en av mina favoritbanor på Rivieran och jag såg därför extra mycket fram emot golfspel under dagen. Cannes Mougins fairways och greener var som alltid i utmärkt skick och vi kunde njuta lite extra av detta med det soliga och varma höstvädret. Fortsätt läsa ”Knight Frank – Cannes Mougins, 02 okt 2019”

BIL – Nordic Cup – Saint Donat, 27 sep 2019

Denna klassiska tävling mellan Golf Club Suedois och Golf Club Danois avhölls på St Donat fredagen den 27/9 .

Med tanke på förra årets förlust , var det 38 revanschsugna GCS medlemmar, som var taggade för årets match . Efter 19 spelade matcher, varav många var mycket jämna, blev resultatet att Golf Club Suedois vann med 31,5 mot 25,5 . Fortsätt läsa ”BIL – Nordic Cup – Saint Donat, 27 sep 2019”

Reséns vandringspris – St. Donat, 25 sep 2019

KM ÄKTA MAKAR 2019

Vilken fantastisk dag det blev! Detta var vår första start i denna tävling och vi hade bestämt oss för att spela och ha roligt, och det hade vi.

Stort tack till våra inspirerande medspelare Carita och Kari Kortesniemi, Saint Donats golfbana, Tävlingsledningen och alla andra glada människor i Golf Club Suedois som vi möter vid dessa tillfällen. Fortsätt läsa ”Reséns vandringspris – St. Donat, 25 sep 2019”

Onsdagsgolf – Saint Donat, 18 sep 2019

Jag vann!
Hur gick detta till? Efter en katastrofalt dålig runda på Grande Bastide två dagar tidigare hade jag inga som helst förväntningar på bra resultat på dagens tävling. Men se, jag vann! Hur gick det till? Tur, otur? Kan bara konstatera att spelet varierar från den ena dagen till den andra utan att jag förstår vad det är som gör skillnaden. Trots genrepet var humöret på topp. Kan det vara annat när solen skiner över en välfriserad bana och man möts av glada välkomnade GCS-medlemmar? Fortsätt läsa ”Onsdagsgolf – Saint Donat, 18 sep 2019”

SBK Moving – La Grande Bastide, 11 sep 2019

Efter ett tre månders speluppehåll var det då dags för SBK’s tävling på
Grande Bastide.
Vår boll bestod av tre äldre herrar, nämligen Lasse Rutberg, Nils Jacob Moen och jag själv. Fjärde man var en yngling vid namn Fredrik Hegner från SBK. Förväntningarna var som vanligt vid SBK`s tävlingar högt uppskruvade. Förplägnaden med söta tjejer som trugar i en både Jäger och Rosé på banan ger en optimal blandning av skärpa och muskelavslappning. Fortsätt läsa ”SBK Moving – La Grande Bastide, 11 sep 2019”

Säsongstart – Opio-Valbonne, 04 sep 2019

Idag var det så dags för höstens första tävling. Men inte var det mycket höstkänsla precis. Det var en strålande sommardag, det började kännas riktigt varmt redan efter en timme ute på banan. Jag blev lottad tillsammans med Jan Källenius, Janne Norder och Per Dahlstedt, och vi tillbringade några mycket trevliga timmar tillsammans ute på banan. Fortsätt läsa ”Säsongstart – Opio-Valbonne, 04 sep 2019”

Stadsbudskontoret – Saint Donat, 15 maj 2019

Vi var många, glada golfare i vårens sista onsdagstävling på St Donat, fastän morgonen var regnig och grå. Men, genast efter Gerdas informationstal stoppade regnet och vi startade ut utan paraplyer.

Jag spelade ihop med härligt herrsällskap, Sven, Patrik och Magnus. De behöll upp under fem timmar glatt spelhumör och uppmuntrade mig till goda resultat. Fortsätt läsa ”Stadsbudskontoret – Saint Donat, 15 maj 2019”

Herrgolf – Saint Endréol, 10 maj 2019

Det var med stora förväntningar jag körde den vackra vägen över de ockrafärgade bergen ner mot Saint Endreol. I min smak den vackraste banan vi har här nere. Nu var det dags för herrgolfen. Solen sken, det var varmt och det var gott om tid för att slå lite bollar. Men driving-rangen var stängd så det blev lite övningsputtande och mer prat och munterhet på terrassen. Särskilt glad var jag över lottningen då jag skulle få spela med min gode vän Henrik Hansson, Göran Flybring och Philippe Denis. Vi hade en fantastisk dag med, som alltid i golf, ups and downs. Men det flöt på ovanligt bra. Fortsätt läsa ”Herrgolf – Saint Endréol, 10 maj 2019”

MyWellness, Damdag – Valbonne, 10 maj 2019

Fredagen den 10 maj, vilken dag!

Idag skall jag och ca 25 damer spela golf på Opio Valbonne.

På ”Göteborska” skulle man sagt: ”Sicken röta” ja jag hade flyt och så var det i 17 hål (1 streck) men kanske en liten gnutta skicklighet. Kunde behålla samma boll i 17 hål men på sista hålet som var det 9:e försvann den i diket. Trots det fick jag ihop 40 poäng. Fortsätt läsa ”MyWellness, Damdag – Valbonne, 10 maj 2019”

Humle – Roquebrune, 08 maj 2019

Många var säkert förvånade över att se mig som vinnare genom det bästa resultatet på onsdagsgolfen på Roquebrune, 39 poäng – men mest förvånad var nog jag själv. Vi hörde från den lokala värden att det är en mycket svår bana innan vi begav oss ut. Och med många dolda utslag och med minst lika många dolda inspel mot green bjöd ju banan på många utmaningar. Men när man har en bra dag har man medstuds, stolpe in etc. och bollarna trillade in på green på nå’t konstigt sätt och oftast i hål utan för många treputtar. Fortsätt läsa ”Humle – Roquebrune, 08 maj 2019”