Tävlingar

Tävlingar

Old Course-Mandelieu 23 november

Magnus Ahnmé blev dagens vinnare med 38 poäng! Grattis!

Vilken Dag!
Allt föll på plats. Först en sen starttid som innebar uppvaknande till dagsljus, lugn frukost
med tidningsläsning och transport i lugn och ro efter morgontrafiken.
Väl framme väntar Ene och Anders på putting-green för sista finslipningen.
Väl igång på en bra bana med vackert väder löper spelet på av bara farten.
Utslagen går ovanligt raka och även långputtar sitter.
Ännu en gång är det nu bevisat att man skall vila sig i form.
Efter ett par månaders uppehåll på grund av ryggbesvär är man på banan igen.
Tack Ene och Anders för peppning.
Tack Solweig och Ulf för trevligt arrangemang.
Men också tack till min osteopat Mette!
Bör kanske ta ett nytt uppehåll – ses i februari….

Magnus Ahnmé

International Cars – Cannes Mougins 19 oktober

Vilken fantastisk dag!

Thomas Olsson -dagens vinnare!

Cannes Mougins Golf Club är en av Rivierans mest välskötta, men också en av de lite längre banorna. Normalt, när vi spelar här, får vi alla kämpa hårt för att hålla ihop spelet – vissa blåsiga dagar är det riktigt jobbigt! Men idag fanns inget att klaga på – ingen vind och en bana som var ovanligt human mot oss golfare. Fortsätt läsa ”International Cars – Cannes Mougins 19 oktober”

Måndagsgolf på Grande Bastide 10 oktober

Hej alla glada golfare!

Greensome är verkligen en tävlingsform där lagets prestation är viktigare än individens. Varje slag räknas och båda måste bidraga! Man måste också peppa och sporra varandra! Redan när vi fick lottningen taggade vi till – vi fick nämligen spela med och mot det duktiga paret Lena och Acke Widerström. Match i matchen! Vilken kanongolfdag detta kan bli tänkte vi! Fortsätt läsa ”Måndagsgolf på Grande Bastide 10 oktober”

Resa till Barbaroux 4-7 oktober 2022

Höstens resa till Barbaroux Golf, Hôtel & Spa

Golf Club Suédois anordnade en mycket trevlig resa till Barbaroux Golf, Hôtel & Spa. Stället ligger strax utanför Brignoles i Var. Vi var ett 50-tal som deltog i resan. Vädret var strålande. Lite kallt på morgonen och under eftermiddagen var det ca 26. Strålande sol gjorde att det kändes som en högsommardag. Fortsätt läsa ”Resa till Barbaroux 4-7 oktober 2022”

Onsdagsgolf Saint Donat 28 september

Pia Wilén vann dagens tävling. Grattis!

Onsdagstävling på St Donat.

Vilken härlig dag! Varmt men blåsigt, vilket gjorde det lite extra svårspelat,

Men med trevliga, positiva lagkamrater, Annika och Eva, en birdie och några par gick det vägen till seger idag.

Tack Annika för en som vanligt välordnad tävling med efterföljande god lunch, trots alla dina besvär och bekymmer.

Beundransvärt!!

Varma hälsningar

Pia

 

Idag hade vi glädjen att få hälsa fem nya medlemmar välkomna till klubben.

Marianne och Espen Stølen, Birgitta Stavenow, Lena Johansson och Anders Ronander.

Nordic Cup BIL – SE-DK Match 26 september

Sverige vann landskampen mot Danmark. 
Denna gång med det överlägsna resultatet 25,5 – 1,5. 
Men vad gör det, kan tyckas. Vi hade kul tillsammans och stämningen var hög. Danskarna tog förlusten  med ro och visade inte på några ledsamheter alls. Det var en fantastisk dag i strålande väder och vår sponsor, BIL, förhöjde stämningen och upplevelsen då dom generöst bidrog med mat och dryck under dagen och priser vid prisutdelningen.

Fortsätt läsa ”Nordic Cup BIL – SE-DK Match 26 september”

Stadsbudskontoret och Svensk Byggkonsult Valbonne 21 september

Lars Högstedt vann dagens tävling med fantastiska 48 poäng! Grattis!

Hej alla Golfvänner!
Som Vinnare av dagens tävling vill jag med dessa rader tacka för ett fint arrangemang av tävlingsledningen med Annika Rutberg i spetsen, som lottat mig i en sån fantastiskt trevlig boll med Caroline, Maria och Magnus. Fortsätt läsa ”Stadsbudskontoret och Svensk Byggkonsult Valbonne 21 september”

Onsdagsgolf Saint Donat 14 september

 

Etter en tørr og varm sommer fikk vi skikkelig regnvær på Saint Donat. Banen var preget av den varme og tørre sommeren, så en køllelengdes ballplassering var nødvendig. Under runden kom solen tilbake og forholdene ble mer som vi kjenner her på Cote d`Azur.

Min første turnering for sesongen, og en dag da de dårlige slagene ikke førte til katastrofer. Hyggelig selskap hjelper alltid til å holde spillet sammen, så takk til mine lagkamerater Jerker Björk og Ulf Sohlberg for en veldig hyggelig runde! Et stort takk til turningsledelsen for nok en velorganisert turnering! Bare synd at Saint Donat ikke greier å severe en lunsj på nivå med våre forventninger.

Bjørn Malmbekk

Vi hälsar nya medlemmar välkomna till klubben!

Bernt Olufsen

Maja-Lisa Wilson och Karol Rozenwald

Dagens glada vinnare! Grattis!

Wretman Estate – Cannes Mougins 27 april

 

Yvonne Wränghede med Johan Wretman, dagens sponsor!

Efter en usel runda på St Donat i måndags hade jag inga förväntningar på spelet idag. Men redan på hål 1 (startade där) kände jag att mitt långa spel verkade fungera. Puttarna kunde ha funkat bättre. Efter en Coca Cola i kiosken. Ny energi som räckte till hål 17. Där blev det tvärnit. Fortsätt läsa ”Wretman Estate – Cannes Mougins 27 april”

San Remo – tävling dag 2

Jaakko vann dag 2 och verkar vara i toppform. Om en liten stund får han dessutom ta emot vandringspriset i KM Matchplay, som Jaakko vann över Seija Simos. FInskt i slutspel mao…
Jaakko Uotila vinnare av KM Matchplay 2022.

Dag 2 på San Remo-resan vann Jaakko Uotila med 38 poäng. Christina Malmström, Lise Lilloe och Anders Hemberg fick njuta av ett suveränt golfspel, som Jaakko presterade. Fortsätt läsa ”San Remo – tävling dag 2”

Opio-Valbonne greensome tisdag 19 april

Stefan och Yvonne Wränghede vann med hela 45 poäng! Grattis!

Somliga säger att golf är en materialsport. Jag, Stefan, vill dementera detta. Dagarna innan tävlingen hände på St Donat att min putter gick sönder. Efter lite letande bland gamla klubbor hittade jag en sedan många år undanlagd. Skaftet kändes lite som råttor hade haft party med det. Den funkade emellertid bra. Funderar på att byta skaft.

Nu till dagens tävling. För min del har jag haft tur. Åtminstone när det gäller tävlingar med damer där det gemensamma resultatet räknas. En med Monica Landberg på Kavaljersgolfen. Idag med hustru Yvonne på Valbonne. Allt rullade in. Ja ni vet, det bara händer ibland. Fortsätt läsa ”Opio-Valbonne greensome tisdag 19 april”

Roquebrune den 13 april

Tack Golf Club Suédois för att vi får uppleva så mycket härligt golf och umgänge tillsammans!

Vissa tillfällen är bättre än andra och det vet alla golfare. För mig blev onsdagsgolfen på Roquebrune en höjdpunkt. Solen sken, banan lyste vackert grön och ett härligt gäng samlades för dagens utmaningar.
Glad var jag för lottningen, Solweig, Janne och Peter. Jag skulle nu slå ut på första tee, den ende i laget från gult. Åskådarna var fler då tävlingsledarens boll väntade som bis-boll.

Där kom direkt dagens ”ölboll”. Vilken start, nu går allt åt skogen! Men på hål två gör jag några fantastiska slag och plötsligt lossnar allt. Tre poäng fem hål i rad.

Vi njöt av bra spel i laget och den makalösa utsikten från denna så vackra bana. Men säg den lycka som varar. Nu blev det tuffare med slarv i närspelet och missade poäng. På 17 hålet ligger jag på green ca sju meter från flaggan. Ulla passerar vid tolvans utslag och tar en bild på Solweig. Då ropar jag lite kaxigt ”ta ett kort på mig i stället när jag gör en birdie!” Och vad gör jag?! Sätter den till allas jubel. Så härligt! Så där räddades segern på 37 poäng.
Tack spelkamrater för en härlig runda och trevligt lunchsällskap. Tack också Ulf för att du på ett sånt hjärtligt sätt välkomnar oss och tillsammans med Solweig genomförde tävlingsdagen så fint.

Vive le GCS!  🇸🇪 🏌️‍♂️⛳️🏌️‍♀️🇫🇷
Per

Herrdag den 8 april på Saint Endréol

Vi var några ”goa gubbar”, som hade en fantastisk dag på Saint Endréol. Perfekt golfväder med inslag av utmanande vindar på en mycket bra och lite klurig bana. Dagen avslutades med en mycket uppskattad lunchbuffé.

Stor tack till Er som bidrog till denna lyckade och trivsamma dag.

På återseende.

Ulf Sohlberg

Tävlingsledare, tillika dagens vinnare på 34 poäng

Saint Donat den 6 april

Hole-in-One!

Idag hurrar vi för Gunilla Huldt, som gjorde Hole-in-One på hål nummer 3 på Saint Donat. Ett hål som dessutom inte är helt lätt. Denna fantastiska bedrift firades med att Gunilla bjöd på champagne till alla deltagare på dagens tävling.

Tack Gunilla,  och stort grattis säger vi!

 

Nya medlemmar

Idag hade vi glädjen att få välkomna två nya medlemmar Peter Duvåker och Mats Rönnbäck.

Peter Duvåker
Mats Rönnbäck

 

 

Damdag på Valescure den 1 april

Grattis Ammi!

1 april arrangerade Seija Simons en bra damgolfdag på Valescure. Trots kraftig blåst och för mig ny bana, lyckades jag få ihop 34 poäng. Detta räckte för vinst. Vacker bana, trevligt sällskap och en härligt god lunch som avslutning. Vad mer kan man begära?

Vi ses snart igen !

Ammi Seiz  

Finlandia Cup 30 mars

Vi hadde en finfin turneringsdag på Opio Valbonne. Banen var i utmerket stand, og scorene var utrolig høye både individuelt og for lag.
Det var meldt regn, men det ble aldri mer en litt dusk i luften. Vi stortrivdes.
Finnene sponset turneringen, og klassevinnerne fikk en nydelig Iitala-vase.
Takk til gode arrangører og til mine hyggelige og oppmuntrende lagkamerater.
En uforglemmelig golfdag !

Ove Thorsheim

KM den 23 & 25 mars

 

”De yttre förutsättningarna kunde inte varit bättre. Strålande solsken och två banor, Grand Bastide och Saint Donat i absolut toppskick. Lägg därtill en ypperligt väl organiserad tävling av Annika och Lars. Stort Tack till Er. Efter den första dagen lyckades jag skapa en bra lucka ner till närmaste konkurenterna. Det försprånget räckte för att ge ett lugn under dag två. När jag sedan rullade i en tiometers eagleputt på hål tretton kändes pokalen inom räckhåll. Det är en ära att få sätta sitt namn bredvid de tidigare vinnarna och redan nu planeras för försvarandet av denna efterlängtade titel. Tack till samtliga deltagare och särskilt tack till Lars, Fredrik och Hans för bra matchning och en härlig fight.”

Med vänliga hälsningar

Peter Ågren

Efter första dagens spel av KM på Grand Bastide var det en mycket jämn match mellan Gunilla, Seija och mig. Min ovana att spela slagtävling gjorde det extra spännande och nervöst. Det blir brutalt och jobbigt att hamna i tråkiga lägen, poängen och ställningen förändras snabbt.

Andra dagen på Saint Donat började även den mycket jämnt mellan oss i bollen. Gunilla Seija och jag turades om att briljera och missa. Mina lagkamrater var bra på att hitta min boll som ofta gömde sig bland alla vita små bellis på banan. Inför 17:e hål låg Gunilla och jag lika. Min första boll trodde vi var borta så jag droppade ut min andra boll ur vattenhindret och lyckades få 9 slag i, första bollen hittades i greenkant efter en mirakulös trädstuts men då var den förstås ur spel. Där tänkte jag att matchen var avgjord och att Gunilla skulle bli årets klubbmästarinna. På 18:e hål sänkte jag en 20 meters putt för par och vinst. Pust!

Tack Annika och Lasse för bra arrangemang och goda viner till prisutdelningen. Tack även till Gerda som dök upp med klubbens nya snygga prisvärda tröjor så vi kunde klä upp oss till fotograferingen.

Vi ses

Ammie Seiz

 

Beauvallon den 9 mars

Pia Vilén vinnare av dagens tävling.

En lite kylslagen dag men en underbar dag på Beauvallon, välskött och trevlig.

Och visst är det HÄRLIGT att få vinna första pris! Mina fantastiska lagkamrater, Eva, Cai och Per, kom med glada tillrop och spelade också bra så vi lyckades även vinna lagtävlingen!

Kan en golfdag bli bättre när vi dessutom efter spel serverades en väldigt god kycklingsallad.

Tack också Annika och Lars för en välordnad tävling.

Glada hälsningar

Pia

 

Roligt var att vi även idag fick överlämna klubbens badge till två nya medlemmar.

Välkomna till klubben Hans Johansson och Cai Cederholm!

 

Hans Johansson och Cai Cederholm.

Old Course Mandelieu den 2 mars

“Golf is a game that is played on a five-inch course… between your ears” – Bobby Jones

 

Bjørn vann AB-klassen, lagtävlingen och närmast pin i AB-klassen. 3 x Grattis!

Etter en meget god drive og et godt innspill til 4 meter fra pinnen på hull 1, trodde jeg at i dag kommer jeg til å spille bra, dette kan jeg! Men en meget irriterende dobbel bogey på hull 2 fikk meg raskt ned på jorden, og tvang meg over i det ydmyke mindset dette spillet krever.

Fortsätt läsa ”Old Course Mandelieu den 2 mars”

Greensome-tävling tisdag 1 mars på Valbonne

Vi vilade oss i form.

Mitt i den bedrövliga situationen i Ukraina tog vi bilen från Stockholm till Antibes. Vi åkte till Sverige i början av december och har inte hållit i en golfklubba sedan dess. Tre dagar tog färden ner och bensinpriset hade rusat. I Tyskland tankade vi för 2,10 € litern. Söndag kväll framme i Antibes och tisdag morgon dags för golf. Kriget i Ukraina gör att aktiviteter som golf inte känns riktigt rätt, men inget blir bättre av att sitta hemma och se på nyheter.
Vi bestämde därför att spela greensometävlingen på Valbonne. Vi hade turen att få spela med paret Rutberg som pressade oss till stordåd.

Fortsätt läsa ”Greensome-tävling tisdag 1 mars på Valbonne”

Terre Blanche den 23 februari

Efter enbart spel ett par månader på vår hemmabana Beauvallon GK, var det dags för en dag med GCS. Terre Blanche har varit ett måste  i många år,  idag fick jag uppleva denna underbara bana. En bana i världsklass ”citat, Ulf” stämmer verkligen. Mycket välskött bana, fina greener och bra sand i bunkrarna. Att det även var helt underbart väder och att få spela i en trevlig boll tillsammans med Fredrik, Jan och Asbjörn gjorde att golfen var på topp. Stort tack till Fredrik som fick mig att dela bil med honom. Krävande bana utan bil. Bättre att spara kraften till slagen.
Även stort tack till Ulf och Solweig för en bra organiserad tävlingsdag, tack till Sven Boethius som fixat att vi fick spela på Terre Blanche samt trevlig resumé över banans historik.
Bästa 🏌️‍♂️Hälsningar
Loffe Adler

Opio Valbonne 2 februari

Tack för en underbar golfdag! Solen fortsätter att skina och det var varmare än på länge. Opio Valbonne är min favoritbana här nere. Lite tråkigt var ändå att vi hade 6 vintergreener (de gav visserligen höga poäng). Väldigt många kom in med mycket bra score. I vår trevliga boll som bestod av Annika Rutberg, Marie Sixtensson och mig, hade ingen sämre än 43p. Härligt att sitta på restaurangens fina terrass i solen även om vi fick vänta lite vääl länge på mat och dryck. Stort tack till arrangörerna som alltid gör ett så bra jobb!

Med vänlig hälsning

Christina Nanneson

Fortsätt läsa ”Opio Valbonne 2 februari”

Onsdagsgolf på Old Course den 26 januari.

 

Vilken golfdag!

Först en kall morgon med hot om provisoriska greener och sen en bra bana med härligt väder. Boffe och jag skulle ju givetvis ”impa” på Christina och Marie, så vi gick ut ganska hårt. Men det smittade tydligen av sig för efter 9 hål hade alla fyra väldigt bra resultat. Normalt sett brukar då en djupare svacka inträda. Dock inte för mig den här gången. Den inträffade istället först på 18:e hålet i en mer traumatisk version….. Fortsätt läsa ”Onsdagsgolf på Old Course den 26 januari.”

Säsongsavslutning den 15/12 på Opio-Valbonne

Seija var dagens vinnare. Grattis!

Det var en kall onsdagsmorgon och vi kunde börja tävlingen först på kl 10. En kall natt betydde också, att det fanns sex vintergreener på banan.
Detta underlättade för mig jättemycket och jag fick 3-4 bp på nästan alla dessa kortare hål. Mitt närspel lyckades även ytterst bra .
I min boll hade alla medspelare fina resultat, 30 bp eller flera.

Fortsätt läsa ”Säsongsavslutning den 15/12 på Opio-Valbonne”