Tävlingar

Golf Club Suédois (GCS) arrangerar tävlingar varje vecka från september till maj. Läs mer om våra tävlingsarrangemang!

Här nedan publicerar vi korta reportage från tävlingarna.

Nykredit – Saint Donat, 24 okt 2018

En härligt frisk och kall morgon, cirka 10 grader, mötte oss på St Donat.
Vi startade på hål 1, och med i bollen hade jag ett par trevliga golfkamrater; Lars Rutberg, Per Dahlstedt samt ”Pedro”. Positivt att det var lagtävling så att stämningen i bollen höjdes ytterligare.
Som vanligt var fairways och greener i utmärkt skick på St Donat. Ruffen var tjockare så den gällde det att undvika.
Läs mer.

GAN – Opio-Valbonne, 17 okt 2018

Pristagarna

Idag var det kul att spela golf. Banan Valbonne var fin med tanke på regnet de senaste dagarna och greenerna bra som vanligt. Vädret bjöd på uppehåll med skön temperatur och en sol som titta fram då och då.

Läs mer.

Wretman Estate – Cannes Mougins, 10 okt 2018

Det var mange som stilte opp for å spille på Cannes-Mougins onsdag morgen. Været var utrykt med muligheter for regn. Banen var i god stand og greenene ikke for vanskelige. Vi var 4 hyggelige gutter i ballen som inspirerte verandre til bra resultater.
Läs mer.

Knight Frank – Saint Donat, 26 sep 2018

Quel Jour!
Visst är det underbart med en dag på golfbanan när allt bara blir så bra som man hoppas. Då gäller det att njuta av tillvaron. Med team Kristoffer Huldt ( där Solveig, Leif, o jag också ingick) njöt jag av varje minut.

Läs mer.

GCS 25 år / Danske Bank / One Life – 20 sep 2018

Golf Club Suedois 25 års Jubileumsgolf, Opio-Valbonne

Fantastiskt att det för 25 år sedan, 1993, fanns svenska golfentusiaster som flyttade till Rivieran och startade en golfförening, Golf Club Suedois. Kul att en av dessa entusiaster, Leif Resén, var med och spelade Jubileumsgolfen på Valbonne. Det var på Valbonne allt startade. Läs mer.

SBK Moving – La Grande Bastide, 12 sep 2018

Den 12 september, en strålande dag med dom bästa förutsättningarna för en bra och trevlig golftävling på Grand Bastide. Kanonstart kl. 08.30. Till en början lite lätt dagg på fairway. Allteftersom steg temperaturen så svetten lackade. Nu gällde det att dricka mycket och regelbundet för att orka med. Vår sponsor för dagen hade dukat upp ordentligt och bjöd frikostigt på både dryck och tilltugg. För egen del besökte jag dem både 1 och 2 gånger för att få det energitillskott kroppen behövde.

Läs mer.

Säsongstart – Saint Donat, 05 sep 2018

Äntligen är vi igång igen!

 

Premiären för höstsäsongen var på Saint Donat och en underbar dag avslutades med en gemensam lunch på klubbhuset. GCS bjöd på vin med Ceasarsallad à la Annika och alla njöt i solen. Läs mer.