Tävlingar

Tävlingar

Knight Frank – Cannes Mougins, 02 okt 2019

En härlig morgon med strålande sol mötte oss när vi kom till Cannes Mougins. Detta är en av mina favoritbanor på Rivieran och jag såg därför extra mycket fram emot golfspel under dagen. Cannes Mougins fairways och greener var som alltid i utmärkt skick och vi kunde njuta lite extra av detta med det soliga och varma höstvädret. Fortsätt läsa ”Knight Frank – Cannes Mougins, 02 okt 2019”

BIL – Nordic Cup – Saint Donat, 27 sep 2019

Denna klassiska tävling mellan Golf Club Suedois och Golf Club Danois avhölls på St Donat fredagen den 27/9 .

Med tanke på förra årets förlust , var det 38 revanschsugna GCS medlemmar, som var taggade för årets match . Efter 19 spelade matcher, varav många var mycket jämna, blev resultatet att Golf Club Suedois vann med 31,5 mot 25,5 . Fortsätt läsa ”BIL – Nordic Cup – Saint Donat, 27 sep 2019”

Reséns vandringspris – St. Donat, 25 sep 2019

KM ÄKTA MAKAR 2019

Vilken fantastisk dag det blev! Detta var vår första start i denna tävling och vi hade bestämt oss för att spela och ha roligt, och det hade vi.

Stort tack till våra inspirerande medspelare Carita och Kari Kortesniemi, Saint Donats golfbana, Tävlingsledningen och alla andra glada människor i Golf Club Suedois som vi möter vid dessa tillfällen. Fortsätt läsa ”Reséns vandringspris – St. Donat, 25 sep 2019”

Onsdagsgolf – Saint Donat, 18 sep 2019

Jag vann!
Hur gick detta till? Efter en katastrofalt dålig runda på Grande Bastide två dagar tidigare hade jag inga som helst förväntningar på bra resultat på dagens tävling. Men se, jag vann! Hur gick det till? Tur, otur? Kan bara konstatera att spelet varierar från den ena dagen till den andra utan att jag förstår vad det är som gör skillnaden. Trots genrepet var humöret på topp. Kan det vara annat när solen skiner över en välfriserad bana och man möts av glada välkomnade GCS-medlemmar? Fortsätt läsa ”Onsdagsgolf – Saint Donat, 18 sep 2019”

SBK Moving – La Grande Bastide, 11 sep 2019

Efter ett tre månders speluppehåll var det då dags för SBK’s tävling på
Grande Bastide.
Vår boll bestod av tre äldre herrar, nämligen Lasse Rutberg, Nils Jacob Moen och jag själv. Fjärde man var en yngling vid namn Fredrik Hegner från SBK. Förväntningarna var som vanligt vid SBK`s tävlingar högt uppskruvade. Förplägnaden med söta tjejer som trugar i en både Jäger och Rosé på banan ger en optimal blandning av skärpa och muskelavslappning. Fortsätt läsa ”SBK Moving – La Grande Bastide, 11 sep 2019”

Säsongstart – Opio-Valbonne, 04 sep 2019

Idag var det så dags för höstens första tävling. Men inte var det mycket höstkänsla precis. Det var en strålande sommardag, det började kännas riktigt varmt redan efter en timme ute på banan. Jag blev lottad tillsammans med Jan Källenius, Janne Norder och Per Dahlstedt, och vi tillbringade några mycket trevliga timmar tillsammans ute på banan. Fortsätt läsa ”Säsongstart – Opio-Valbonne, 04 sep 2019”

Stadsbudskontoret – Saint Donat, 15 maj 2019

Vi var många, glada golfare i vårens sista onsdagstävling på St Donat, fastän morgonen var regnig och grå. Men, genast efter Gerdas informationstal stoppade regnet och vi startade ut utan paraplyer.

Jag spelade ihop med härligt herrsällskap, Sven, Patrik och Magnus. De behöll upp under fem timmar glatt spelhumör och uppmuntrade mig till goda resultat. Fortsätt läsa ”Stadsbudskontoret – Saint Donat, 15 maj 2019”

Herrgolf – Saint Endréol, 10 maj 2019

Det var med stora förväntningar jag körde den vackra vägen över de ockrafärgade bergen ner mot Saint Endreol. I min smak den vackraste banan vi har här nere. Nu var det dags för herrgolfen. Solen sken, det var varmt och det var gott om tid för att slå lite bollar. Men driving-rangen var stängd så det blev lite övningsputtande och mer prat och munterhet på terrassen. Särskilt glad var jag över lottningen då jag skulle få spela med min gode vän Henrik Hansson, Göran Flybring och Philippe Denis. Vi hade en fantastisk dag med, som alltid i golf, ups and downs. Men det flöt på ovanligt bra. Fortsätt läsa ”Herrgolf – Saint Endréol, 10 maj 2019”

MyWellness, Damdag – Valbonne, 10 maj 2019

Fredagen den 10 maj, vilken dag!

Idag skall jag och ca 25 damer spela golf på Opio Valbonne.

På ”Göteborska” skulle man sagt: ”Sicken röta” ja jag hade flyt och så var det i 17 hål (1 streck) men kanske en liten gnutta skicklighet. Kunde behålla samma boll i 17 hål men på sista hålet som var det 9:e försvann den i diket. Trots det fick jag ihop 40 poäng. Fortsätt läsa ”MyWellness, Damdag – Valbonne, 10 maj 2019”

Humle – Roquebrune, 08 maj 2019

Många var säkert förvånade över att se mig som vinnare genom det bästa resultatet på onsdagsgolfen på Roquebrune, 39 poäng – men mest förvånad var nog jag själv. Vi hörde från den lokala värden att det är en mycket svår bana innan vi begav oss ut. Och med många dolda utslag och med minst lika många dolda inspel mot green bjöd ju banan på många utmaningar. Men när man har en bra dag har man medstuds, stolpe in etc. och bollarna trillade in på green på nå’t konstigt sätt och oftast i hål utan för många treputtar. Fortsätt läsa ”Humle – Roquebrune, 08 maj 2019”

Påskgolf – Saint Donat, 17 apr 2019

Det var säkert fler än jag som hade sett framemot påsk golfen och kanske framförallt Gerdas och Leifs hemgjorda gubbröra med tillhörande nubbe. Efter en kall morgon fick vi sedan en fantastisk dag, sol, lagom varmt och ingen vind. Att jag sedan blivit lottade i lag med Lise, Helena Andersson och Claes Nilsson gjorde att dagen blev perfekt. Vi kompletterade varandra väldigt väl (Lise vann dessutom C-klassen) så vi fick äran att hämta 1:a pris i lagtävlingen. Att jag dessutom lyckades vinna A-klassen var kronan på verket. Fortsätt läsa ”Påskgolf – Saint Donat, 17 apr 2019”

Wretman – Cannes Mougins, 27 mar 2019

Poängbogey med A-, B- och C-klass samt lagtävling. Kanonstart. 79 spelare.

Med stor spänning och viss nervositet gick jag hemifrån ner till banan. Jag hade bara spelat en gång tidigare i år p g a jul o nyår hemma i Sverige och sedan en mycket angenäm 60 dagars resa jorden runt per båt och flyg.

Några bollar på driving rangen och några övningsputtar innan det var tid att ge sig ut till 15’s tee för att starta tävlingen individuellt och i lag. Mina trevliga medspelare var Torbjörn Skiöld, Jan Hammarlund och Hans Lidgren. Fortsätt läsa ”Wretman – Cannes Mougins, 27 mar 2019”

Damdag – Valescure, 22 mar 2019

Vi var 18 glada damer som träffades den 22 mars på Valescure golfbana. Solen sken redan på morgonen och vi kände att vi skulle ha i alla fall tur med vädret, när vi gick ut på första tee.
Jag tycker mer och mer om banan varje gång när jag spelar på Valescure. Hålen är ganska korta, men på varje hål möter du svårigheter av varierande slag med bunkrar, bäck, damm och även en väg som går mellan tee och green på ett par tre hål. Dessutom får du många extra slag – troligen pga. alla dessa svårigheter. Fortsätt läsa ”Damdag – Valescure, 22 mar 2019”

Nykredit – Saint Donat, 20 mar 2019

Mitt franska äventyr kunde inte börjat bättre… I strålande sol anlände jag till Saint Donat för min första golfdag med Golf Club Suèdeois.

Sist jag var här var för 20 år sedan och redan då fattade jag tycke för denna trevliga bana ritad av min favoritarkitekt, Robert Trent Jr. Saint Donat är variationsrik, kuperad, smal, full av utmanande bunkrar och har fantastiskt bra greener. Fortsätt läsa ”Nykredit – Saint Donat, 20 mar 2019”